חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהעל ידי Omer.C ב ו', 24 נובמבר, 10:14 am

שלום לכולם,
אני חדש בתחום האפייה, כרגע אני ביום הרביעי להכנת השאור לפי המדריך שקיים באתר.
עברתי על לא מעט מהפורום אפילו על המון, אני רואה הרבה אזכורים לגבי רמת ההידרציה של המחמצת.
לא הצלחתי להבין מהיכן ידועה רמת ההידרציה, אם לדוגמא מחמצת השאור שלי היא מהמדריך באתר, מה רמת ההידרציה שלה?
Omer.C
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ה', 23 נובמבר, 11:15 pm

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהעל ידי odedg ב ש', 25 נובמבר, 8:45 am

שלום עומר וברוך המצטרף,

אתה יכול להירגע. תנוח דעתך. קח נשימה עמוקה והבט במחמצת שלך. :D האם יש בועות כשהיא מחוץ למקרר כשעתיים? אם כן, אשריך! שמרי הבר חיים ותוססים. זה מה שחשוב וזה מה שקובע. כל השאר שולי, לכן אל תטריד את עצמך בו.
המירקם הרצוי למחמצת שאור הוא כשל טחינה סמיכה - לא נוזלית כמו בפלאפליות אלא שנוזלת לאיטה. קצת יותר נוזלית או קצת פחות - לא נורא. אין צורך לדייק במדידת הידרציה.

בהצלחה!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 288
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהעל ידי Omer.C ב ש', 25 נובמבר, 10:52 am

המון תודה!
ביום הרביעי בתהליך שזה אתמול הייתה תסיסה ממש חזקה, זרקתי חצי והמשכתי את התהליך.
היום הגיע היום החמישי בתהליך והבחנתי שיש תסיסה אבל לא כזאת כמו שהייתה אתמול תסיסה ממש רגועה ולא כמו שתיארו במדריך, אז לפי ההמלצות החלטתי לחזור על אותו התהליך של אתמול תהליך החלוקה.
Omer.C
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ה', 23 נובמבר, 11:15 pm

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהעל ידי odedg ב ש', 25 נובמבר, 11:40 am

בסדר גמור, אך קח גם בחשבון שעכשיו קר יותר ואז לוקח לשמרים יותר זמן "להתעורר מקפאונם" מהמקרר וזה משפיע על מהירות הופעת הבועות ואולי גם על גודלן.

על כל פנים אתה בדרך הנכונה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 288
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהעל ידי Omer.C ב ש', 25 נובמבר, 3:54 pm

שוב תודה!
אין לי כבר סבלנות להתחיל באפייה ולשתף בתמונות :)
Omer.C
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ה', 23 נובמבר, 11:15 pm

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 27 נובמבר, 3:07 pm

ברוך הבא! מצפים לתמונות ;)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 900
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהעל ידי odedg ב ב', 27 נובמבר, 4:15 pm

שלומי כתב:ברוך הבא! מצפים לתמונות ;)

שלומי,

אני ניסיתי פעם להעלות תמונות בפורום ולא עלה בידי למרות שההגדרות הראו שזה אפשרי.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 288
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהעל ידי Omer.C ב ב', 27 נובמבר, 4:57 pm

תודה גם לך שלומי!
Omer.C
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ה', 23 נובמבר, 11:15 pm

Re: חובבן באפייה, אבל מאסטר בפיצה :)

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 01 דצמבר, 4:35 pm

odedg כתב:
שלומי כתב:ברוך הבא! מצפים לתמונות ;)

שלומי,

אני ניסיתי פעם להעלות תמונות בפורום ולא עלה בידי למרות שההגדרות הראו שזה אפשרי.


מוזר.. זה אפשרי בהחלט, אבל אני חושב שיש הגבלה לגודל התמונה שניתן להעלות.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 900
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד