לחם כוסמין - שימוש במחמצת במקום בשמרים יבשים

כל מתכון שאינו שייך לקטגוריות האחרות.

לחם כוסמין - שימוש במחמצת במקום בשמרים יבשים

הודעהעל ידי ORIT ב א', 19 יוני, 6:24 am

בוקר טוב,
אני מעוניינת להכין לחם מקמח כוסמין ומצאתי מתכון באתר:

המצרכים
650 גרם קמח כוסמין
רסק מתפוח עץ אחד (150 גרם)
כפית שמרים יבשים (3 גרם)
2 כפיות מלח (12 גרם)
כף שמן זית (15 גרם)
300 מ"ל מים

אני בונה בימים אלו מחמצת מקמח מלא והיא תהיה מוכנה בעוד 3 ימים.
אני רוצה להשתמש במחמצת הזו ללחם לעיל.
1. כמה מחמצת אני אמורה לקחת עבור המתכון במקום להשתמש בשמרים יבשים והאם המחמצת תהיה מספיק חזקה כדי להתפיח את הלחם (כאמור זו מחמצת צעירה מאוד) האם כדאי להוסיף שמרים ?
2. האם כמות המים או כל מרכיב אחר במתכון אני אמורה לשנות בגלל השימוש במחמצת?

תודה
ORIT
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ה', 16 יוני, 7:18 am

Re: לחם כוסמין - שימוש במחמצת במקום בשמרים יבשים

הודעהעל ידי ירושלמי ב א', 19 יוני, 12:36 pm

ORIT כתב:בוקר טוב,
אני מעוניינת להכין לחם מקמח כוסמין ומצאתי מתכון באתר:

המצרכים
650 גרם קמח כוסמין
רסק מתפוח עץ אחד (150 גרם)
כפית שמרים יבשים (3 גרם)
2 כפיות מלח (12 גרם)
כף שמן זית (15 גרם)
300 מ"ל מים

אני בונה בימים אלו מחמצת מקמח מלא והיא תהיה מוכנה בעוד 3 ימים.
אני רוצה להשתמש במחמצת הזו ללחם לעיל.
1. כמה מחמצת אני אמורה לקחת עבור המתכון במקום להשתמש בשמרים יבשים והאם המחמצת תהיה מספיק חזקה כדי להתפיח את הלחם (כאמור זו מחמצת צעירה מאוד) האם כדאי להוסיף שמרים ?
2. האם כמות המים או כל מרכיב אחר במתכון אני אמורה לשנות בגלל השימוש במחמצת?

תודה


ממליץ, בכל מתכון, להכין את הלחם באופן זהה למתכון לפחות פעם אחת.
וזאת בכדי שיהיה בסיס להשוואה הן מבחינת המרקם והן מבחינת הטעמים, ורק אח"כ מתחיל "לשחק" עם המתכון להביא אותו למחוזות אחרים.

בגדול, על 650 גר' קמח אני הייתי מוסיף 200-300 גר' מחמצת פעילה, כמובן שבמקביל יש להוריד, או לפחות להתחשב, בכמות הקמח והמים שבמחמצת.

במידה והמחמצת היא 50% קמח ו- 50% מים, ומוסיפים 200 גר' מחמצת יש להוריד 100 ג' מים ו-100 ג' קמח

בהצלחה
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm


חזור אל אחר

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד