שאלה בנוגע ללחם בירה

כל מתכון שאינו שייך לקטגוריות האחרות.

שאלה בנוגע ללחם בירה

הודעהעל ידי הילה פ. ב ב', 02 מרץ, 3:40 pm

שלום לכולם,

לפני כמה שבועות ביקרתי במסעדה פורטר & סאנס בתל אביב והגישו שם לחם בירה טעים מאוד!
לאחר שקצת חפרתי למלצר הוא רשם לי את המצרכים של הלחם, אבל תהיתי אם למישהו כאן יש מתכון שממש מתאים למצרכים האלו... אודה על עזרתכם...
המצרכים הם:

קמח רגיל
שמרים
ביצים
חמאה
בירה קוז'ל צ'כית (Kozel)


תודה לעוזרים!
הילה
הילה פ.
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ב', 30 דצמבר, 7:53 am

Re: שאלה בנוגע ללחם בירה

הודעהעל ידי או'דונל ב ב', 02 מרץ, 11:33 pm

היי הילה.
כמו שזה נראה כאן מבלי לדעת את המינונים המדויקים, נראה שהם מכינים עם המצרכים הללו מין חלה בה הבירה מחליפה את המים בתור נוזל.
(האמת שזה רעיון די מגניב. כאילו, לחם בירה זה סטנדרטי, אבל בחלה זה בטח יותר מגניב.)
יש בדף המתכונים באתר מתכון טוב לחלות שאני אוהב, חלות גרסה שנייה. תוכלי לנסות את המתכון עם בירה במקום מים.
שתפי איך יצא!
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: שאלה בנוגע ללחם בירה

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 03 מרץ, 10:12 am

ממש מעניין!
אנסה גם
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאלה בנוגע ללחם בירה

הודעהעל ידי הילה פ. ב ג', 03 מרץ, 12:12 pm

אתה אומר שזה מזכיר חלה בגלל הביצים?
וממתי משתמשים גם בחמאה...? או שאני טועה?

וזה הזכיר לחם על גבול העוגה בגלל המתיקות והדביקות הקלה שהייתה בו..
הילה פ.
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ב', 30 דצמבר, 7:53 am

Re: שאלה בנוגע ללחם בירה

הודעהעל ידי או'דונל ב ד', 04 מרץ, 10:09 am

הילה פ. כתב:אתה אומר שזה מזכיר חלה בגלל הביצים?
וממתי משתמשים גם בחמאה...? או שאני טועה?


לא רק בגלל הביצים אלא בגלל השילוב של ביצים ושומן, שבמקרה הזה היה חמאה. בדרך כלל במתכוני חלות מופיעה כמות זהה (במשקל כמובן) של ביצים ושומן, אשר ביחד יוצרים את המרקם הסיבי הארוך והמוכר של החלה.

באמת יותר מקובל להשתמש בשמן, אבל גם חמאה תעבוד מצוין.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: שאלה בנוגע ללחם בירה

הודעהעל ידי הילה פ. ב ג', 12 מאי, 3:03 pm

אז הכנתי, עם חמאה, ביצים ובירה במקום מים... לא יצא להיט.. כנראה כמות הבירה הייתה קטנה מידי ולכן לא הורגשה בכלל לאחר האפיה (לא בטעם ולא בצבע)..

יש למישהו המלצות איזה מתכון כן יצליח?

תודה!
הילה פ.
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ב', 30 דצמבר, 7:53 am

Re: שאלה בנוגע ללחם בירה

הודעהעל ידי או'דונל ב ה', 14 מאי, 8:34 am

אפשר להמשיך עם משחק הניחושים: עכשיו שהכנת את החלה עם בירה, היית אומרת שהיה לה טעם "עוגתי" יותר מהלחם שאכלת במסעדה?
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm


חזור אל אחר

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד