פיסול בלחם

כל מתכון שאינו שייך לקטגוריות האחרות.

פיסול בלחם

הודעהעל ידי אילה ב ש', 19 ינואר, 5:41 pm

שלום רב!
מסיבות אישיות (יותר אמנותיות מקולינריות), אני מעוניינת ליצור לחם מפוסל בצורת ראש.
יש לי ניסיון מסוים בעיצוב חלות, אבל לא בהכנת פסלים מורכבים, ולכן, אני פונה למעגל חכם זה-

1. אני מחפשת מתכון טוב לבצק שקל לפסל איתו, ולייצר פרטים קטנים ותלת מימדיים (מן הסתם, אין צורך במתכון טעים או מחומרים איכותיים ומזינים).
2. איך נמנעים מאיבוד הצורה לאחר ההתפחה או האפייה בעקבות התנפחות ו/או התבקעות?

תודה רבה, אילה.
נערך לאחרונה על ידי אילה בתאריך ש', 19 ינואר, 10:47 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
אילה
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ו', 18 ינואר, 4:57 pm

Re: פיסול בלחם

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 19 ינואר, 6:52 pm

בצק לחם הוא בעייתי לפיסול, בגלל התפיחה. פרטים שנראים עדינים בעת העיצוב, נעלמים לאחר התפיחה.
ניתן לפסל בבצק ללא שמרים, או בעל כמות קטנה שלהם. אפשרות אחרת היא לבשל את היצירה המפוסלת במים רותחים למשך דקה, לאחר העיצוב ולפני האפייה.
בכל מקרה, נשמח לראות תמונות של התוצאה...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: פיסול בלחם

הודעהעל ידי אילה ב ש', 19 ינואר, 11:13 pm

הייתי שמחה אם הייתי מצליחה להבין איך מצרפים תמונות...
אילה
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ו', 18 ינואר, 4:57 pm


חזור אל אחר

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד