עמוד 1 מתוך 1

לחם מתפורר

הודעהפורסם: ד', 29 ינואר, 9:21 am
על ידי צפניה דוד
בוקר טוב

לאחרונה הלחם מתפורר לי לאחר יום או יומיים צריך בבקשה עיצה בנושא

תודה דוד

Re: לחם מתפורר

הודעהפורסם: ד', 29 ינואר, 12:46 pm
על ידי פסקל
דרך שמצאתי כיעילה היא לפרוס את הלחם הטרי שהתקרר (שעה עד שעתיים לאחר האפיה) ולהקפיא בשקית ניילון סגורה היטב. לאחר הפשרת הפרוסות, הלחם "כמעט כמו חדש" בטריות ובמרקם.

אם לא מקפיאים- מנסיון, לחם מבצק שתפח תפיחה ישירה, מתפורר (עם ההתיישנות) מהר יותר מלחם שתפח בעזרת מחמצת/ בצק מקדים.

Re: לחם מתפורר

הודעהפורסם: ד', 29 ינואר, 1:25 pm
על ידי צפניה דוד
היי פסקל

תודה על התשובה המהירה אולם הלחם שאני אופה הוא ממחמצת בלבד וההתפוררות קוראת לאחר ההקפאה אז חשבתי אולי משהו בדרך שאני עושה לא נכון

Re: לחם מתפורר

הודעהפורסם: א', 09 מרץ, 5:21 pm
על ידי ארי
אולי הגלוטן לא מספיק מפותח?

Re: לחם מתפורר

הודעהפורסם: ו', 14 מרץ, 10:35 am
על ידי שלומי
ארי כתב:אולי הגלוטן לא מספיק מפותח?

בהחלט מתאים לסימפטומים...
אם אתה לש את הבצק - נסה להאריך את משך הלישה.