לחם מתפורר

המקום למשוב לגבי אתר "הנחתום".

לחם מתפורר

הודעהעל ידי צפניה דוד ב ד', 29 ינואר, 9:21 am

בוקר טוב

לאחרונה הלחם מתפורר לי לאחר יום או יומיים צריך בבקשה עיצה בנושא

תודה דוד
צפניה דוד
אופה
 
הודעות: 54
הצטרף: א', 10 נובמבר, 12:17 pm

Re: לחם מתפורר

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 29 ינואר, 12:46 pm

דרך שמצאתי כיעילה היא לפרוס את הלחם הטרי שהתקרר (שעה עד שעתיים לאחר האפיה) ולהקפיא בשקית ניילון סגורה היטב. לאחר הפשרת הפרוסות, הלחם "כמעט כמו חדש" בטריות ובמרקם.

אם לא מקפיאים- מנסיון, לחם מבצק שתפח תפיחה ישירה, מתפורר (עם ההתיישנות) מהר יותר מלחם שתפח בעזרת מחמצת/ בצק מקדים.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: לחם מתפורר

הודעהעל ידי צפניה דוד ב ד', 29 ינואר, 1:25 pm

היי פסקל

תודה על התשובה המהירה אולם הלחם שאני אופה הוא ממחמצת בלבד וההתפוררות קוראת לאחר ההקפאה אז חשבתי אולי משהו בדרך שאני עושה לא נכון
צפניה דוד
אופה
 
הודעות: 54
הצטרף: א', 10 נובמבר, 12:17 pm

Re: לחם מתפורר

הודעהעל ידי ארי ב א', 09 מרץ, 5:21 pm

אולי הגלוטן לא מספיק מפותח?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: לחם מתפורר

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 14 מרץ, 10:35 am

ארי כתב:אולי הגלוטן לא מספיק מפותח?

בהחלט מתאים לסימפטומים...
אם אתה לש את הבצק - נסה להאריך את משך הלישה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל משוב ותמיכה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד