עמוד 1 מתוך 1

ללא גלוטן

הודעהפורסם: ה', 25 פברואר, 10:58 am
על ידי ג'ודי פולסטר
שלום, מחפשת מתכון לבייגל ללא גלוטן. הסתכלתי באינטרנט וכל המתכונים משתמשים בקמח ללא גלוטן קנוי. אני רוצה להרכיב בעצמי קמח שיתאים לאפיית בייגל. ברור שלא יצא טוב כמו בייגל אמיתי אבל לפחות שהבצק יתפקד בצורה סבירה. יש רעיונות?

Re: ללא גלוטן

הודעהפורסם: א', 13 מרץ, 8:58 pm
על ידי ארי
ראי, הקונספט של בייגל הוא שהוא עגול (עם חור בפנים...) המנהג האמריקני הוא לחלוט אותו במים לפני האפיה.
כל חיטה מכילה כמות מסויימת של גלוטן. אני לא בקיא בזה אבל מניח שכשמדברים על קמן ללא גלוטן אז או שהוא עבר תהליך שהוציאו ממנו את הגלוטן או שמדובר בדגן מסויים שאין בו גלוטן.
לכן להרכיב לבד קמח לא נראה לי שייך. מה שכן, שמעתי שחומר שנקרא גומי קסנטן ומוכרים אותו בחנויות טבע. הוא יכול להוות תחליף לגלוטן מבחינת האלסטיות של הבצק.