ללא גלוטן

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

ללא גלוטן

הודעהעל ידי ג'ודי פולסטר ב ה', 25 פברואר, 10:58 am

שלום, מחפשת מתכון לבייגל ללא גלוטן. הסתכלתי באינטרנט וכל המתכונים משתמשים בקמח ללא גלוטן קנוי. אני רוצה להרכיב בעצמי קמח שיתאים לאפיית בייגל. ברור שלא יצא טוב כמו בייגל אמיתי אבל לפחות שהבצק יתפקד בצורה סבירה. יש רעיונות?
ג'ודי פולסטר
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ה', 07 מאי, 5:16 pm

Re: ללא גלוטן

הודעהעל ידי ארי ב א', 13 מרץ, 8:58 pm

ראי, הקונספט של בייגל הוא שהוא עגול (עם חור בפנים...) המנהג האמריקני הוא לחלוט אותו במים לפני האפיה.
כל חיטה מכילה כמות מסויימת של גלוטן. אני לא בקיא בזה אבל מניח שכשמדברים על קמן ללא גלוטן אז או שהוא עבר תהליך שהוציאו ממנו את הגלוטן או שמדובר בדגן מסויים שאין בו גלוטן.
לכן להרכיב לבד קמח לא נראה לי שייך. מה שכן, שמעתי שחומר שנקרא גומי קסנטן ומוכרים אותו בחנויות טבע. הוא יכול להוות תחליף לגלוטן מבחינת האלסטיות של הבצק.
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד