אכילת לחם טרי (מדי?)

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

אכילת לחם טרי (מדי?)

הודעהעל ידי hubeza2 ב ש', 23 ינואר, 8:34 pm

שלום לכולם,
קודם כל, אני מצטרף לתשבוחות לגבי האתר. בזכות שלומי ובזכותכם אני מגדל היום מחמצת בת כמעט חודשיים, שמפיקה לי לחמים נהדרים.
רציתי לברר את העובדות מאחורי מיתוס ישן - האם נכונה העובדה שאסור לאכול לחם טרי מדי? אני מבין שתהליך האפייה נמשך גם כשהלחם חם, אבל האם אפשר לאוכלו מיד אחרי שהוא מתקרר?
מלחמי השאור האחרונים שהכנתי אכלתי כשעה לאחר היציאה מהתנור והרגשתי תחושה מוזרה (מעקצצת) בלשון ואי נוחות קלה בבטן. האם זה הגיוני? ממה זה נובע? והאם זה אומר משהו על המחמצת?
תודה!
hubeza2
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ג', 05 ינואר, 8:40 pm

Re: אכילת לחם טרי (מדי?)

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 25 ינואר, 9:48 pm

הסיבה היחידה שאני מכיר להמתנה עד שהלחם יצטנן, היא שאחרת הפנים ייצא רטוב ולא מספיק אפוי.
לא אמורות להיות לאכילה של זה הפשעות בריאותיות, רק הלחם יהיה פחות טעים כשיתקרר.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד