מאפה עם בועות וקרעים

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

מאפה עם בועות וקרעים

הודעהעל ידי Raz123 ב ו', 25 דצמבר, 2:00 pm

שלום לכולם!
אני חדש פה בפורום וקודם כל רציתי לומר שראיתי פה דיונים בעלי רמה מאוד מאוד גבוה ואני מאוד שמח שהגעתי לכאן,זה א :D
אז ככה,רציתי לשאול איך אוכל לקבל מאפה אוורירי ברמה הכי גבוה שאפשר לקבל,מאפה כאשר אתה חותך אותו אתה תראה אווריריותמקסימלית,מאפה בעל בועות אוויר גדולות וקרעים,האם אצטרך להעזר במחמצת ואם כן מדוע?
עוד שאלה היא לגבי בצק לא תופח,בצק רגיל כמו דמפלינג (לדוגמא) הכולל מלח מים קמח וטיפה שמן,בכל המתכונים כתוב לתת מנוחה לבצק לאחר העבודה איתו,בשביל מה המנוחה?מה נותנת המנוחה?
תודה לעוזרים!!
Raz123
אופה מתחיל
 
הודעות: 37
הצטרף: ד', 23 דצמבר, 7:35 pm

Re: מאפה עם בועות וקרעים

הודעהעל ידי ירושלמי ב ו', 25 דצמבר, 5:53 pm

Raz123 כתב:שלום לכולם!
אני חדש פה בפורום וקודם כל רציתי לומר שראיתי פה דיונים בעלי רמה מאוד מאוד גבוה ואני מאוד שמח שהגעתי לכאן,זה א :D
אז ככה,רציתי לשאול איך אוכל לקבל מאפה אוורירי ברמה הכי גבוה שאפשר לקבל,מאפה כאשר אתה חותך אותו אתה תראה אווריריותמקסימלית,מאפה בעל בועות אוויר גדולות וקרעים,האם אצטרך להעזר במחמצת ואם כן מדוע?
עוד שאלה היא לגבי בצק לא תופח,בצק רגיל כמו דמפלינג (לדוגמא) הכולל מלח מים קמח וטיפה שמן,בכל המתכונים כתוב לתת מנוחה לבצק לאחר העבודה איתו,בשביל מה המנוחה?מה נותנת המנוחה?
תודה לעוזרים!!

רז שלום,
אתה יכול לקחת, מהאתר של שלומי, את המתכון "פוקצ'ה ללא לישה" בהחלט תקבל מאפה טעים ביותר, אוורירי עם בועות אוויר גדולות
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: מאפה עם בועות וקרעים

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 25 דצמבר, 7:08 pm

שלום רז וברוך הבא,

הסוד לבועות גדולות הוא בצק נוזלי יחסית. ממליץ לך לנסות את אחד ממתכוני הפוקצ'ות שבאתר או את המתכון לפרנה או ללחם יזדי.

בהצלחה!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: מאפה עם בועות וקרעים

הודעהעל ידי Raz123 ב ו', 25 דצמבר, 7:25 pm

אוקיי :D
תודה רבה לכם!
ומה לגבי השאלה השנייה ?
Raz123
אופה מתחיל
 
הודעות: 37
הצטרף: ד', 23 דצמבר, 7:35 pm

Re: מאפה עם בועות וקרעים

הודעהעל ידי שלומי ב א', 27 דצמבר, 6:18 pm

אני מניח שכדי לתת לגלוטן זמן להתפתח - זה מה שמאפשר לבצק להימתח.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: מאפה עם בועות וקרעים

הודעהעל ידי Raz123 ב ב', 28 דצמבר, 9:13 pm

אבל בבצקים כאלו רשת גלוטן מפותחת זה דבר לא טוב,זה מכביד על הבצק ועושה אותו צמיגי...
Raz123
אופה מתחיל
 
הודעות: 37
הצטרף: ד', 23 דצמבר, 7:35 pm

Re: מאפה עם בועות וקרעים

הודעהעל ידי פסקל ב ב', 28 דצמבר, 10:13 pm

Raz123 כתב:אבל בבצקים כאלו רשת גלוטן מפותחת זה דבר לא טוב,זה מכביד על הבצק ועושה אותו צמיגי...


היי,
מניסיון אישי, ההיפך הוא הנכון. רשת גלוטן מפותחת עוזרת לבצק "להחזיק" את בועות הגז הנוצרות בעת התפיחה ומונעת את קריסתו ומתקבל לחם יותר אוורירי (כמובן, שצריך להקפיד גם על זמן התפחה נכון- לא פחות מדי ולא יותר מדי).
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד