התפחת לחם מחמצת - מתבקע בהתפחה השניה לפני הכנסה לתנור

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

התפחת לחם מחמצת - מתבקע בהתפחה השניה לפני הכנסה לתנור

הודעהעל ידי אריאלהומיכאל ב ו', 04 דצמבר, 1:50 pm

שלום לכם,
אנחנו חדשים בפורום, ובעיקר בהכנת לחמי מחמצת. שאלתנו: בהתפחה השנייה, לאחר שעיבדנו את הבצק לצורת לחם
ולפני ההכנסה לתנור, הלחם מתבקע ונוצרים חריצים.
נשמח לשמוע מדוע ואיך אפשר להימנע מכך.
תודה
מיכאל ואריאלה
אריאלהומיכאל
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ו', 04 דצמבר, 9:16 am

Re: התפחת לחם מחמצת - מתבקע בהתפחה השניה לפני הכנסה לתנור

הודעהעל ידי noambogner ב ג', 08 דצמבר, 6:48 am

במידה וזו תופעה שלא קרתה באפיית לחם ללא מחמצת, כנראה שמדובר בהתפרקות הגלוטן כתוצאה מחומציות יתר. הסיבה לתופעה היא שימוש במחמצת שהיא מלכתחילה חמוצה מידי. הפתרון: האכלה קבועה של המחמצת כל שלושה ימים ביחס 1:1:1 מחמצת ישנה:קמח:מים. הוצאת המחמצת מהמקרר 6 שעות לפני הכנת הבצק ובניית סטארטר ביחס 1:2:2 מים:קמח:מחמצת. כלל מנחה: החמיצות של הסטארטר לפני השימוש צריכה להיות כמו לבן ולא כמו יוגורט. לפירוט נוסף חפשו פה בפורום מתכון שלי: לחם מחמצת שיפון וחיטה מלא של נעם בוגנר.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד