פיתה

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

פיתה

הודעהעל ידי שאול שטמפפר ב א', 04 אוקטובר, 3:07 pm

שלום רב

אני מנסה לעמוד על תולדות הפיתה שנפתחת לכיס. הלחם הדק שטובלים בו הוא עתיק יומין אבל כנראה שהשימוש הרחב בפיתה כיס הוא רק מסוף המאה הי"ט ושאפיית פיתות כאלה היתה קשורה לאימוץ של תנורים בסגנון אירופאי במקום הטאבון המסורתי. האם מישהו מכיר פרטים / שמות / תאריכים / מקומות / נסיבות לגבי המעבר הזה?
אני מודה מראש לכל משיב.

שאול שטמפפר / האוניברסיטה העברית / ירושלים
שאול שטמפפר
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ו', 02 אוקטובר, 9:11 am

Re: פיתה

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 05 אוקטובר, 12:27 pm

אין לי מידע בדוק, אבל אני מאמין שתנורי האבן הרומיים (כמו אלה שנמצאו בפומפיי) יכלו בהחלט להפיק פיתות כיס.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: פיתה

הודעהעל ידי שאול שטמפפר ב ג', 06 אוקטובר, 10:26 am

תודה רבה.
אבדוק.
ש.
שאול שטמפפר
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ו', 02 אוקטובר, 9:11 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד