משפר אפיה

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

משפר אפיה

הודעהעל ידי ארי ב ו', 19 יוני, 3:39 pm

בעקבות המתכון המנצח של שלומי לבייגל אמריקאי, הצלחתי לאחר חיפושים נרחבים ומייגעים למצוא את האבקה המבוקשת (אבקת מאלט) בחנות 'מנה אחרונה' ליד השוק בירושלים. האבקה כהה כמעט כמו קקאו, המוכרת אמרה שזה לתת כהה.
שלומי האם לכך התכוונת?
מחיפוש קצר ברשת התברר לי שזה משפר אפיה נפוץ. שאלתי אם כן למה לא להוסיף אותו לכל מתכון ?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: משפר אפיה

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 20 יוני, 10:00 am

המאלט שהשגתי דוקא לא כהה כ"כ, אלא בצבע של סובין (בז'-אפרפר).
בכל מקרה, נראה לי שזה מה שצריך. אפילו מצאתי מתכון חביב (שלא ניסיתי): http://food.walla.co.il/recipe/642161
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 917
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: משפר אפיה

הודעהעל ידי ארי ב א', 21 יוני, 3:39 pm

תודה שלומי.
אגב הסתכלתי במרכיבים של משפר אפיה טבעי הנמכר בחנויות (רובינפלד)
הוא מכיל: לתת, גלוטן, עמילן, קמח סויה
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: משפר אפיה

הודעהעל ידי ארי ב ב', 22 יוני, 11:03 pm

טוב.. חבל שלא השגתי את הבהיר..
עד כמה מניסיונך ההשפעה של הלתת על הבצק והאם היא משמעותית?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: משפר אפיה

הודעהעל ידי ארי ב ו', 26 יוני, 11:06 am

אוקיי המאלט כפרה עליו צבע לי את כל הבצק בצבע חום. עכשיו הלחמניות נראות כמו מקמח מלא... תיכף מכניס לתנור ונראה איך ייצא
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד