אדים

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

אדים

הודעהעל ידי ארי ב ב', 23 פברואר, 3:38 pm

אחד הדברים שלמדתי כאן, זה על חשיבותם של האדים באפיה, אני אופה כמה שנים ותמיד מקפיד לשפוך כוס מים\לרסס לחלל התנור.
כדי להבין יותר לעומק את הנושא רציתי לברר, עד איזה שלב חשובים האדים, האם רק בהתחלה או בכל משך האפיה,
אילו לחמים אינם זקוקים לאדים, סה"כ יש: חלות, לחם, פוקצ'יה וצ'בטה. לפחות מה שאני מכיר. מה לא זקוק לאדים?
בתודה מראש
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: אדים

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 24 פברואר, 11:49 pm

הלחות תורמת בעיקר לתפיחה בתנור ולקבלת קרום עבה ופריך יחסית.
לכן, היא תתאים בעיקר ללחמים שמרקמם דורש זאת - ופחות לחלות, או ללחמים מזוגגים אחרים.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 917
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: אדים

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 25 פברואר, 10:38 am

בנוסף - חשוב להגביל את פעולת האדים לתחילת האפיה בלבד, ב- 10 הדקות הראשונות, להשגת הקרום הפריך.
לאחר מכן יש להוציא מהתנור את מקור האדים.
אני נוהג לשפוך מיד בתחילת האפיה כוס מים רותחים לתבנית מתכת ריקה שהונחה בתחתית התנור טרם חימומו. בד"כ כמות מים זו מתאדה תוך 10 דקות, מה שחוסך את פעולת הוצאת התבנית.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 208
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: אדים

הודעהעל ידי ארי ב ב', 02 מרץ, 1:17 pm

חברים לפי תשובתכם יוצא שפוקצ'יה אינה זקוקה לאדים שכן היא 'מזוגגת' בשמן זית,
מלבד הקרום הפריך האדים מאפשרים ללחם לתפוח מעלה מעלה, אם כן התפיחה המקסימלית מתרחשת ב10-15 דקות הראשונות
האכן כן?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: אדים

הודעהעל ידי Guy ב ו', 13 מרץ, 9:23 am

@פסקל, למה חשוב להוציא מהתנור את מקור האדים? האם יש השפעה שלילית בהמשך האפיה?
Guy
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ב', 23 יוני, 10:06 pm

Re: אדים

הודעהעל ידי פסקל ב ו', 13 מרץ, 1:35 pm

ההתייבשות של הקרום בחום גבוה, לאחר שספג את הלחות, היא שיוצרת את הקרום הקשה והפריך. המשך הלחות כל זמן האפיה יפריע להתקשות הקרום.
ניתן להאריך את זמן הלחות עד 15 דקות (בהנחה שמשך אפיית הלחם הוא 40 - 45 דקות) אבל לא יותר.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 208
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד