בנוגע לבד גס

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

בנוגע לבד גס

הודעהעל ידי ארי ב ד', 14 ינואר, 9:57 pm

במתכון לצ'בטה ובאגט יש שימוש בבד גס בהתפחה האחרונה,
האם לפחות בצ'בטה אפשר לוותר על הבד ולהניח ישר על נייר אפיה ?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: בנוגע לבד גס

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 15 ינואר, 10:32 pm

מטרת הבד היא לסייע לכיכרות הלחם לשמור על צורתן.
במקרה של הבגט זה פחות קריטי - פשוט תקבל כיכר בצורה גלילית פחות. במקרה של הצ'בטה זה חשוב יותר, מאחר והבצק נוזלי מאוד ושואף להפוך לשלולית...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 918
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: בנוגע לבד גס

הודעהעל ידי ארי ב א', 18 ינואר, 5:53 pm

תודה
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד