עמוד 1 מתוך 1

לחמי מחמצת שאור בכמויות תעשיתיות?

הודעהפורסם: ד', 07 ינואר, 4:45 pm
על ידי אריאל ק
שלום לכולם!
קודם כל, רציתי לציין שהאתר הזה פשוט מעולה. כל הכבוד לך, שלומי.

בזמן שעשיתי לחם שאור, עלתה בי התהייה: כדי ליצור כיכר לחם צריך בערך כוס שאור. מה עושים במאפיות שמייצרות לחמים בכמויות תעשייתיות? אותו פטנט? זה פשוט נראה לי כמויות לא הגיוניות של שאור.. ובנוסף, זמני ההתפחה, כל עניין הטיפול בו.
איך עובד עניין לחם השאור ולחמי המחמצת במאפיות?
שאלתי את האופה קרוב לבית שלי, והוא התחמק מתשובה ורמז שזה סוד תעשייתי.
למי יש את הפתרון?

תודה!

Re: לחמי מחמצת שאור בכמויות תעשיתיות?

הודעהפורסם: ד', 07 ינואר, 5:54 pm
על ידי שלומי
"סוד תעשייתי" אחד שמוכר לי, הוא שימוש בחומצת לימון - שנותן את הטעם החמצמץ ללחם ומאפשר למכור אותו כלחם שאור.

Re: לחמי מחמצת שאור בכמויות תעשיתיות?

הודעהפורסם: ו', 09 ינואר, 12:57 am
על ידי או'דונל
אני עבדתי קצת במאפייה וגם בקונדיטוריה.
דבר ראשון, לא צריך כוס שאור בשביל כיכר אחת. מספיק הרבה פחות, בערך כף אחת של שאור מספיקה ליצירת המחמצת ממנה מכינים את העיסה הסופית.
דבר שני, יש מיכל גדול, ממש גדול, של שאור. בגובה של בן אדם וברוחב של שניים שמנים.
דבר שלישי, ברוב המאפיות המקצועיות לדעתי, האפייה נעשית במחזורים של יום, משמרת בוקר ומשמרת לילה, כאשר משמרת בוקר מכינה את העיסה, מעצבת ומניחה לתפיחה במקרר, ומשמרת לילה אופה, כך שבכל מקרה נותר זמן מספק בשביל תפיחה נאה וקבלת טעם חמצמץ.

Re: לחמי מחמצת שאור בכמויות תעשיתיות?

הודעהפורסם: ב', 08 יוני, 11:27 pm
על ידי mymaor89
כשסיפרתי למנהל בעדן טבע מרקט שאני מתפיח התפחה ראשונה 10-12 והתפחה שנייה 5-6 הוא טען שזה לא ניתן ליישום במאפייה מסחרית.
.כמובן שהוא מדבר שטויות אבל זה רק מראה לך שמה שמוכרים לנו אפילו בעדן טבע מרקט זה ממש לא זה, ויעיד כל מי שקנה שם.
ההשראה שלי היא מאפיית הבחירה הטבעית ברחוב אגריפס בירושלים ויש גם אחת טובה ביד חרוצים ואחת במשה דיין, הלחם שלהם מצויין, אבל בלי להתגאות, לדעתי כבר עברתי אותם בטעם ובאיכות.

Re: לחמי מחמצת שאור בכמויות תעשיתיות?

הודעהפורסם: ו', 19 יוני, 3:42 pm
על ידי ארי
זה עוד בלחם שאור. תחשבו מה הולך בחלות ולחמים רגילים, לפי התפיחה והצורה שהבצק 'עומד' ניכר מיד שמשהו לא רגיל מעורב שם. או כמויות מטורפות של גלוטן, או משפרים למיניהם, או המון שמרים, אין לי מושג אבל משהו חשוד
בגדול אפשר לומר שמה שמבשלים\אופים בבית יש לך שליטה על החומרים שאתה מכניס פנימה וזה מטבע הדברים יותר בריא.

Re: לחמי מחמצת שאור בכמויות תעשיתיות?

הודעהפורסם: ב', 11 ינואר, 11:46 am
על ידי ארי
mymaor89 כתב:כשסיפרתי למנהל בעדן טבע מרקט שאני מתפיח התפחה ראשונה 10-12 והתפחה שנייה 5-6 הוא טען שזה לא ניתן ליישום במאפייה מסחרית.
.כמובן שהוא מדבר שטויות אבל זה רק מראה לך שמה שמוכרים לנו אפילו בעדן טבע מרקט זה ממש לא זה, ויעיד כל מי שקנה שם.
ההשראה שלי היא מאפיית הבחירה הטבעית ברחוב אגריפס בירושלים ויש גם אחת טובה ביד חרוצים ואחת במשה דיין, הלחם שלהם מצויין, אבל בלי להתגאות, לדעתי כבר עברתי אותם בטעם ובאיכות.


הוא צודק. במאפיה בסדר גודל רציני כמו אנג'ל קשה ליישם התפחות ארוכות וכו' ואם כן זה ישנה את התקציב. בשביל זה יש מאפיות בוטיק שם אתה משלם על הזמן וההשקעה.