לחם במשקל 1 ק"ג

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

לחם במשקל 1 ק"ג

הודעהעל ידי יעל בראון ב ה', 23 אוקטובר, 1:28 pm

אהלן ,
יש לי שאור מוכן במקרר , אם ברצוני להכין לחם במישקל 1 ק"ג , ולהשתמש בקמח שיפון מלא וקמח ללחם ,
איזה כמות להשתמש בכל סוג קמח (בגרם), ובכמה שאור ומים ?
תודה
יעל.
יעל בראון
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ב', 23 מאי, 8:23 am

Re: לחם במשקל 1 ק"ג

הודעהעל ידי פסקל ב ה', 23 אוקטובר, 2:18 pm

משקל כיכר לחם לאחר האפיה הוא 80% ממשקלה לפני האפיה. זה אומר שכדי לקבל כיכר לחם אפויה במשקל 1 ק"ג, יש ליצור כיכר בצק מ- 1250 גר'.
לפיכך, כדי לדעת כמה באיזו כמות מכל מרכיב להשתמש עליך לחשב קודם כל את המשקל הכולל של המרכיבים בבצק הסופי לפי המתכון הנבחר ואת האחוז שמהווה משקל כל מרכיב מהמשקל הכולל.
אז יש לחשב את המשקל של כל מרכיב מתוך בצק במשקל כולל של 1250 גר', בהתאם לאחוז שהוא מהווה במתכון שלך.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 208
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: לחם במשקל 1 ק"ג

הודעהעל ידי ירושלמי ב ה', 23 אוקטובר, 5:36 pm

מהמתכון, הנפלא, של שלומי ללחם שאור מלא עם שיפון מתקבל כיכר של כ-1 ק"ג לאחר האפיה.

תזכורת למתכון:
200 גר' שאור
200 ג' קמח מלא
150 ג' מים

לערבב ולתת לתפוח כמה שעות

150 ג' קמח שיפון
350 ג' קמח מלא (אפשר להסתפק ב-250 ג' קמח מלא)
250 ג' מים (ניתן להוסיף גם 300 ג' מים)
20 ג' גלוטן
3 כפות סילאן
1 כף מלח

ניתן להוסיף אגוזי מלך
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד