שיזוף לחם

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

שיזוף לחם

הודעהעל ידי ארי ב ב', 29 ספטמבר, 4:13 pm

טיפ שמצאתי באינטרנט מאת השף אבי ביטון
כדי לקבל מראה שחום מברישים את הלחם בתמיסת מי מלח (1 כפית מלח ל-1/2 כוס מים)
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: שיזוף לחם

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 29 ספטמבר, 10:10 pm

מעניין... שווה ניסיון
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שיזוף לחם

הודעהעל ידי או'דונל ב ג', 30 ספטמבר, 5:12 pm

חוץ מהרעיון הלא מושך כשלעצמו להוסיף כמות גדולה של מלח ללחם, מי צריך את זה בכלל?
מי שהלחם שלו יוצא לבן לטעמו, שיעלה את הטמפרטורות ב-5 או 10 מעלות, עד שהלחם ישחים אך לא ישרף.

אגב, יש תיאוריה שקראתי (שהיא בטח תיאוריית קונספירציה) שכשמשחימים מאוד את הקרום, פנים הלחם נעשה רך יותר כי הקרום כולא בתוכו אדים.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: שיזוף לחם

הודעהעל ידי ארי ב ד', 01 אוקטובר, 9:28 pm

צודק. מניח שזה יעיל למאפים שלא דורשים טמפרטורה גבוהה כמו חלות לדוגמא, או לחמניות
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: שיזוף לחם

הודעהעל ידי או'דונל ב ה', 02 אוקטובר, 10:40 am

אגב, קישור מעניין שנתקלתי בו ברשת, שמציע ניואנסים שונים לזיגוגים.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: שיזוף לחם

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 03 אוקטובר, 11:25 am

רציתי לפרסם מאמר על סוגי זיגוג שונים.
הבעיה, שכולם נראו זהים בצילום...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים