עמוד 2 מתוך 2

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהפורסם: ש', 09 דצמבר, 9:02 pm
על ידי שלומי
א. האם אין שימוש בבד?
ב. אם התבניות משמשות לבצק יבש יותר, אז למה הן מיועדות? רק בשביל הדוגמא היפה? אגב, סיבה מספקת בעיני.

התבנית משמשת לשתי תכליות: שמירה על צורת הכיכר בזמן התפיחה, שלא תהפוך לשטוחה מדי, והדוגמה שנוצרת על פני הכיכר. זו הסיבה שלא כדאי להשתמש גם בבד - התבנית תשיג רק את המטרה הראשונה, אך לא את השניה.

ג. בצק נוזלי יותר מתאים רק לתבניות קסטן וכו' ? האם נכונה הבנתי שזה יצור יותר 'חורים' בלחם?

כן וכן.

ד.יש רעיון למרדה דל תקציב?

בודאי: קחי את המכסה מאריזת קרטון של פיצה ותחתכי למידה המתאימה לתנור שלך. "מרדה" שכזה יוכל לשמש אותך כמה פעמים, לפני שיוחלף.