עמוד 1 מתוך 2

תבניות התפחה מעץ

הודעהפורסם: ו', 27 יוני, 11:48 am
על ידי Guy
מישהו יודע איפה ניתן להשיג תבניות התפחה מעץ כמו ששלומי משתמש בהם באזור תל אביב/המרכז?

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהפורסם: ו', 27 יוני, 12:09 pm
על ידי פסקל
שלום,
אם אתה מתכוון לסלסלות מנצרים, הכי זול להזמין מ- ebay. תקליד בחיפוש "banneton" או "proofung basket" או "proof basket".

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהפורסם: ב', 30 יוני, 10:24 am
על ידי שלומי
אפשר גם להשתמש בסלסלה שלא נועדה לכך מלכתחילה.
כמה דגשים:
1) לא לקנות סלסלות במבוק - אלה הכי נפוצות וזולות, אבל הבמבוק סופח את הנוזלים מהבצק ונדבק אליו בצורה איומה.
2) עדיף סלסלות לא צבועות.
3) לשים לב לגודל ולצורה - עדיף סלסלה שצרה יותר בתחתית מאשר בפתח.

אחת הסלסלות שלי (המאורכת) נרכשה במחלקת כלי אמבט באיקאה. לצערי הרב, לא הצלחתי לאתר את הפריט הזה מאז...

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהפורסם: ד', 02 יולי, 2:23 pm
על ידי פסקל
ראיתי באינטרנט גם סלסלות התפחה עשויות מפלסטיק, מבחינת הטקסטורה הן חיקוי של סלסלות מחומרים טבעיים. חלקן עשויות עם חריצים כמו בסלסלות קש (מה שמאפשר אוורור של הבצק למניעת הצטברות של לחות והידבקות). לא ניסיתי אף פעם להשתמש בסלסלה כזאת, אך נראה שהיתרון שלה הוא שהיא קלה מאוד לניקוי.

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהפורסם: ד', 02 יולי, 9:53 pm
על ידי Guy
יש לכם ניסיון עם תבניות ראטן?

למשל משהו כמו זה

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהפורסם: ה', 03 יולי, 8:28 am
על ידי שלומי
יש לי תבנית כזו, בלי כיסוי הבד (המיותר לדעתי).
במילה אחת: מצוינת.

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהפורסם: ה', 03 יולי, 11:12 am
על ידי פסקל
יש לי סלסלות מהסוג הזה ואני מאוד מרוצה.

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהפורסם: ש', 02 דצמבר, 9:19 pm
על ידי שלולית
האם סלסלות התפחה מיועדות בעיקר לבצק נוזלי יותר?
במידה ואתפיח בהן, הכיכר לא תשנה את צורתה בתנור?
הכוונה שהיא תישאר יציבה?
ועוד שאלה, יישר מהסלסלה מורידים לאבן שמוט בתנור?
אם כן, איך ניתן לחרוץ מבלי לקבל כוויה?
רוב תודות

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהפורסם: ד', 06 דצמבר, 8:12 am
על ידי שלומי
הסלסלות מתאימות לבצק "יבש" יותר - בצקים נוזליים עשויים להידבק לנצרים ולהיקרע.
הכיכר תשנה את צורתה בתנור, כמו כל לחם - אבל ה"דוגמה" שנוצרת על פניה בזמן ההתפחה תישמר.
והמעבר למרדה/תבנית הוא פשוט - מניחים אותו מעל לסלסה והופכים אותה.

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהפורסם: ש', 09 דצמבר, 7:04 pm
על ידי שלולית
רכשתי תבניות כמו אלו שהמלצתם כאן..
א. האם אין שימוש בבד?
ב. אם התבניות משמשות לבצק יבש יותר, אז למה הן מיועדות? רק בשביל הדוגמא היפה? אגב, סיבה מספקת בעיני.
ג. בצק נוזלי יותר מתאים רק לתבניות קסטן וכו' ? האם נכונה הבנתי שזה יצור יותר 'חורים' בלחם?
ד.יש רעיון למרדה דל תקציב?

אני ממממש נהנת מהאתר.. תודה רבה