צ'בטה

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

צ'בטה

הודעהעל ידי ארי ב ש', 26 אפריל, 9:15 pm

הכנתי צ'בטה לראשונה תודה רבה רבה על המתכון המוצלח, אמנם לקח הרבה זמן, כמעט כפול מפוקצ'ה, אבל יצא אחלה.
כמה נקודות,
א. אין לי מקום בתנור לתבנית מים אז אני שופך כוס מים מקווה שזה בסדר
ב. מבחינת הדביקיות זה די סביר, כמו בצק פיצה, אמנם הניילון ששמתי מעל נדבק לגמרי והייתי צריך לקלף אותו בכח
ג. הפוליש לא מתפתח אצלי במקרר רק אם אני משאיר אותו בחוץ ל-12+ שעות

שוב תודה על ההוראות המפורטות, ושבוע טוב
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: צ'בטה

הודעהעל ידי ארי ב ד', 14 ינואר, 2:40 pm

מה היתרון של הנחת הבצק על בד גס מקומח,
והאם ניתן לוותר על זה ולהניח ישירות על נייר אפיה - להתפחה אחרונה?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: צ'בטה

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 15 ינואר, 10:31 pm

ארי כתב:מה היתרון של הנחת הבצק על בד גס מקומח,
והאם ניתן לוותר על זה ולהניח ישירות על נייר אפיה - להתפחה אחרונה?

הבד משמש כ"תבנית", המחייבת את הבצק הנוזלי לשמור על צורתו ומונעת ממנו "לנזול" ולהפוך מצ'בטה לפיתה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 917
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: צ'בטה

הודעהעל ידי ארי ב ב', 02 פברואר, 10:55 am

האם 'הנזילה' גורעת מאווריריות המאפה?
לפי זה גם כשמכינים צ'בטינות או לחמניות קטנות מבצק עתיר נוזלים, יש צורך להניח בבד שישמור על הצורה?!
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: צ'בטה

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 02 פברואר, 7:34 pm

הנזילה גורמת ללחם להפוך ל"פיתה" שטוחה יחסית - אבל לא בהכרח אוורירית או טעימה פחות.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 917
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים