אחסון לחם - כיצד לשמור על הטריות?

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

אחסון לחם - כיצד לשמור על הטריות?

הודעהעל ידי Keyser ב ג', 04 מרץ, 5:03 pm

מ'נשמע,

איך כדאי לשמור על כיכר לחם (נאמר, אחת שעכשיו יצאה מהתנור) במשך השבוע? ואם אני רוצה להקפיא?
רב תודות
Keyser
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ה', 20 פברואר, 12:26 pm

Re: אחסון לחם - כיצד לשמור על הטריות?

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 04 מרץ, 10:03 pm

הדרך שאני מעדיף לשמירה על טריות הלחם היא באמת להקפיא אותו. כדאי לפרוס את הלחם (אחרי שמתקרר לגמרי!), להכניס לשקית ניילון, לסגור היטב ולהקפיא.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 208
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: אחסון לחם - כיצד לשמור על הטריות?

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 06 מרץ, 8:24 pm

שתי אפשרויות מומלצות:
1) פריסה לפרוסות והקפאה - מתאים במיוחד לצנימים.
2) עטיפת הכיכר השלמה ברדיד אלומיניום והקפאתה. הפשרה בתנור, כשהכיכר עטופה, בחום של 200 מעלות למשך 40 דקות. אף אחד לא יידע שהלחם לא יצא הרגע מהתנור...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: אחסון לחם - כיצד לשמור על הטריות?

הודעהעל ידי ארי ב א', 09 מרץ, 5:13 pm

ביומיום ממליץ על שקיות נייר גדולות. ניתן להשיג בחנויות חד פעמי
אני מקפיא שלם ומפשיר בטמפרטורת חדר לכמה שעות
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים