שאפו לשלומי

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

שאפו לשלומי

הודעהעל ידי ארי ב ה', 06 פברואר, 11:22 pm

על מתכון הבייגל המושקע. כה לחי!
לפני שאני ניגש להכין, האם יש ענין להשתמש באבן האפיה שלי?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: שאפו לשלומי

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 07 פברואר, 10:47 am

אפשר ומומלץ לאפות על אבן, אבל לא חובה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאפו לשלומי

הודעהעל ידי ארי ב ש', 08 פברואר, 11:23 pm

טוב הכנתי. יצא בסדר לפעם ראשונה.
הבעיה היחידה היתה שהבצק לא תפח הרבה. למרות שחיכיתי שעה וחצי ויותר. כנראה הקור הירושלמי עושה את שלו.
אז הם לא יצאו תפוחים ועגלגלים כמו בצילום, אבל בהחלט טעימים. תודה!!
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: שאפו לשלומי

הודעהעל ידי ארי ב א', 09 מרץ, 5:17 pm

החלטה שקיבלתי, בכל פעם שאשתמש בשמרים (למעט פוליש) אשתמש רק במים חמימים ולא בקרים, וזאת לאור התפיחות העלובות של הבצק בקור הירושלמי
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: שאפו לשלומי

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 14 מרץ, 10:39 am

למה? אם מזג האוויר לטובתך - נצל את זה!
ככל שהתפיחה ארוכה יותר, כך טעם הלחם משתפר (בגלל פעילות חיידקים ואנזימים בבצק). אני ממליץ לתת לבצק את הזמן שלו - גם אם הוא נמדד בשעות...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד