מה ההבדל בין מחמצת לשאור?

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

מה ההבדל בין מחמצת לשאור?

הודעהעל ידי הילה פ. ב ג', 31 דצמבר, 10:56 am

אז מה בעצם ההבדל בין מחמצת לשאור?
והאם יש הבדל בתוצאה בבצק/ בתפיחה/ בטעם?

תודה רבה,
הילה
נערך לאחרונה על ידי הילה פ. בתאריך ד', 01 ינואר, 3:40 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
הילה פ.
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ב', 30 דצמבר, 7:53 am

Re: מה ההבדל בין מחצמת לשאור?

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 31 דצמבר, 7:47 pm

מחמצת היא תערובת תוססת של קמח ונוזל (בד"כ מים) המכילה תרבית של שמרים כלשהם ומשמשת להתפחת בצק.
השאור הוא סוג מסוים של מחמצת שהתרבית שבה היא של שמרי בר (ובקטריה), ללא שמרים תעשייתיים.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 208
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: מה ההבדל בין מחצמת לשאור?

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 31 דצמבר, 10:39 pm

שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: מה ההבדל בין מחצמת לשאור?

הודעהעל ידי הילה פ. ב ד', 01 ינואר, 8:43 am

אוקי, תודה :)

אז שאור נחשב בריא יותר?
הכנתי שאור והשתמשתי בשמרי בר רק לצורך הכנתו, לאחר מכן הוא מתרבה מעצמו?
ובסופו של דבר, מבחינת תפיחה ושימוש- אין הבדל בין מחמצת לשאור? שניהם מחליפים (כשהם מספיק בוגרים) את השמרים ומתפיחים לבד את הלחם? (בלחם רגיל- לבן או כהה)
בשיפון כנראה אשתמש בשמרים רגילים..

האם יש הבדל בטעם?
הילה פ.
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ב', 30 דצמבר, 7:53 am

Re: מה ההבדל בין מחמצת לשאור?

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 01 ינואר, 4:46 pm

שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: מה ההבדל בין מחמצת לשאור?

הודעהעל ידי ארי ב א', 09 מרץ, 5:15 pm

בהכנת לחם שאור.
האם יש הבדל בין שימוש ישיר בשאור, לבין בצק מקדים משאור?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: מה ההבדל בין מחמצת לשאור?

הודעהעל ידי או'דונל ב א', 09 מרץ, 8:45 pm

ארי כתב:בהכנת לחם שאור.
האם יש הבדל בין שימוש ישיר בשאור, לבין בצק מקדים משאור?


כן, יש הבדל.

בצק מקדים על בסיס שאור הוא בעצם שאור שהואכל לאחרונה, ולכן הוא מרוצה ומוכן לשתף פעולה.

זאת אומרת, הוא תוסס ופעיל יותר.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: מה ההבדל בין מחמצת לשאור?

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 14 מרץ, 10:40 am

וגם - אתה מרוויח התפתחות רשת גלוטן בבצק המקדים.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים