סוגי קמחים ומהותם

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

Re: סוגי קמחים ומהותם

הודעהעל ידי ארי ב ב', 24 מרץ, 7:58 pm

מעניין איך הם מצליחים לבודד את הגלוטן ולמכור אותו בנפרד.
מה לגבי קמח פיצה\פוקצ'ה, מה ההבדל בינם לקמח לחם?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: סוגי קמחים ומהותם

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 26 מרץ, 4:46 pm

באתרים של חברות המשווקות קמח בישראל יש מידע על הקמחים השונים, ביניהם אלו שציינת, תוך ציון הבדלים בסוג החיטה והחלק בגרעין החיטה ממנו נטחן הקמח והשפעת הנ"ל על הפלסטיות והאלסטיות של הבצק, על פוטנציאל המתיחה והרידוד (כך בהתייחס לקמח לפיצה ופוקצ'ה) והתפיחה לגובה (כך בהתייחס לקמח לחם) ובקיצור- מה שהופך את סוג הקמח לעדיף לאותה מטרה.
אני נוהג להשתמש בקמח לחם באפיית פיתה/ פוקצ'ה ובאפיית לחם כאחד, מרוצה מהתוצאות וכשאין לי קמח כזה, גם שימוש בקמח חיטה בהיר רגיל בתוספת 2 - 3 כפות גלוטן נותן תוצאות דומות, מבחינת האלסטיות של הבצק והתפיחה לגובה. בגלל ההבדלים הלא מאוד משמעותיים בתוצאות מומלץ לתת את הדעת גם על מחיר הקמח שבוחרים (כמובן, קמח חיטה פשוט + כמה כפות אבקת גלוטן יוצא הכי זול).
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 208
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: סוגי קמחים ומהותם

הודעהעל ידי ארי ב ד', 26 מרץ, 7:48 pm

תודה!
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

הקודם

חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים