ראש השנה וחלות טריות

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

ראש השנה וחלות טריות

הודעהעל ידי urison ב ד', 14 ספטמבר, 2:25 pm

שלום,
השנה יוצא שבנוסף לשני ימי החג יש תוספת של שבת,
שזה אומר בעצם 7 ! סעודות שבת וחג
אני מתכנן להכין חלה אחת לכל סעודה.
החלה מתוכננת להיות גדולה מקילו בצק (המתכון חלה לשבת גירסה שתיים) בהגדלה קלה של כמויות הקמח.

אשמח אם איתן שהשתמש במתכון והגדיל את כמויות הקמח יסביר את היחס שהוא הגדיל את כמויות המים - אבל כל אחד אחר גם יכול לענות

בכל מקרה בכדי לא לחכות לדקה ה 90 אני אתחיל לאפות בתחילת שבוע הבא,

והשאלה: מהי הדרך המומלצת לשמור על טריות החלות?
חשבתי להמתין לקירור מלא של החלה לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ובתוך שקית נוספת להעביר למקפיא
urison
אופה מתחיל
 
הודעות: 30
הצטרף: ה', 07 יולי, 10:42 am

Re: ראש השנה וחלות טריות

הודעהעל ידי ronensha28 ב ג', 25 אוקטובר, 2:27 pm

בהחלט שאלה שאשמח לתשובה ראויה....
מהם התהליכים שבצק צריך לעבור בשביל לקבל טריות ארוכה יותר מרגע אפייתו...
ומה קורה לבצק שמקפיאים אותו....




_______________________________________
"הכל בראש - הטעם בפה" אשטנגה יוגה
ronensha28
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ב', 26 ספטמבר, 9:29 am

Re: ראש השנה וחלות טריות

הודעהעל ידי urison ב ד', 26 אוקטובר, 9:29 am

אז ככה, לקראת ראש השנה אפיתי 7 חלות לפי המתכון המשופר לחלה מספר 2 שמופיעה באתר מ 1 ק"ג קמח
קבלתי חלות גדולות גבוהות טעימות ומרשימות במיוחד.
בנוסף אפיתי שוב את אותה החלה מאותה הכמות ויצרתי הפעם שתי חלות קטנות (יחסית) סה"כ 9 חלות מ 8 ק"ג קמח.
הכל היה מוכן בימים שלפני החג,
כל חלה קוררה על רשת ולאחר התקררותה נעטפה הייטב בניילון נצמד, והוכנסה להקפאה בשקית נוספת.

כשעתיים לפני הסעודה הוצאתי את החלה מהמקפיא שיחחרתי אותה מהעטיפות שלה ועטפתי אותה במגבת כלים.
החלה הופשרה בטמפ' החדר ולבסוף הונחה על פלטה שבת לעוד כ 15 דקות.

החלות היו טריות, וטעימות

יצא לי גם לא פעם להכין לחם, לאפות אותו כמעט עד הסוף להוציא מהתנור כ 5 דקות לפני סוף האפייה - לקרר היטב, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא, וכחצי שעה לפני שאני רוצה לאכול את הלחם להוציא מהמקפיא להניח על מגבת נקייה ולהכניס לתנור להשלמת האפייה - יוצא מצויין.

גם חלות קנויות שנרכשות אצלי במכולת ביום שישי מגיעות הביתה ונכנסות מיד להקפאה, אנחנו מוציאים אותן כ שעה וחצי לפני הסעודה ומפשירים בטמ' החדר.

חשוב לציין שלחם שנשמר הרבה זמן במקפיא (הנסיון במקרה זה רק עם חלות ולחם קנוי) מקבל טעם לוואי שאני טועם אותו.
urison
אופה מתחיל
 
הודעות: 30
הצטרף: ה', 07 יולי, 10:42 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים