סכין לחריצת בצק לחם

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

סכין לחריצת בצק לחם

הודעהעל ידי טלי ב ד', 20 יולי, 4:38 pm

שלום רב,

רכשתי בחנות מתמחה סכין לחריצת הבצק. של חברת פטיסיה תוצרת הולנד.

הסכין לא חדה כלל (גם כשמעבירים אצבע) והיא פשוט לא עושה את העבודה. בקושי עושה סימן בבצק.

הסכין מעין חצי מעוגלת כמו צורת מגל.

היתכן שאינני עושה שימוש נכו ן? יש טכניקה מיוחדת לעניין?

המוכרת טענה שמכרה מאות ואיש לא התלונן. האם הבעיה אצלי?


טלי
טלי
אופה מתחיל
 
הודעות: 11
הצטרף: ש', 02 יולי, 9:28 pm

Re: סכין לחריצת בצק לחם

הודעהעל ידי urison ב ב', 12 ספטמבר, 2:29 pm

טלי,

האמת רכשתי מזמן סכין דומה,
גם אני לא הצלחתי לקבל חתך יפה במשיכת סכין אחת על הבצק,
עושה רושם שלא הבנתי מספיק את הטכניקה,
נטשתי את הסכין המיוחדת לטובת סכין שף קטנה שאיתה אני חורץ את הבצק במשיכה אחת - אני לא פוגע בבצק ומקבל חתך עמוק מספיק ויפה
urison
אופה מתחיל
 
הודעות: 30
הצטרף: ה', 07 יולי, 10:42 am

Re: סכין לחריצת בצק לחם

הודעהעל ידי urison ב ב', 12 ספטמבר, 3:03 pm

בהמשך לשאלתך,
החלטתי לחפור קצת במרחב האוצרות הענק הנקרא Google, ובסרטוני youtube

מצ"ב סרטון המדגים חריצת לחם בעזרת סכין גילוח פשוטה (אבל חדה!!)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SVSh0iLiAos[/youtube]

גם בסרטון הזה http://www.youtube.com/watch?v=aFcPHQmNuik
נראה שהוא משתמש בידית שבקצה שלה סכין גילוח

וכן בסירטונים נוספים השימוש הוא בסכין גילוח רגילה

בהצלחה
urison
אופה מתחיל
 
הודעות: 30
הצטרף: ה', 07 יולי, 10:42 am

Re: סכין לחריצת בצק לחם

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 12 ספטמבר, 4:43 pm

כפי שכתבתי בזמנו באחד המדריכים, רכישת סכין ייעודית לחריצת לחם נראה לי מיותר.
כל סכין חדה מאוד או משוננת עושה את העבודה - אני בד"כ עובד עם סכין חיתוך ("יפנית") פשוטה, אותה אני מקפיד לנקות היטב ולשמן מעט לאחר השימוש (וכמובן להחליף ברגע שמתחילה חלודה).
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד