כלי להכנת שאור

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

כלי להכנת שאור

הודעהעל ידי urison ב ה', 14 יולי, 7:37 pm

מה צריך להיות גודלו של הכלי שבתוכו אכין את השאור?
פשוט הכלי שהשתמשתי בו היה קטן מידי וביום החמיש מרוב תסיסה הכל גלש החוצה מעבר לכלי,
הכלי שהוכנס לקערה שאליה גלש הכל הוכנסו אחר כבוד למקרר
ושאלה נוספת מה שנשאר בכלי הוא בר שימוש?
urison
אופה מתחיל
 
הודעות: 30
הצטרף: ה', 07 יולי, 10:42 am

Re: כלי להכנת שאור

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 15 יולי, 1:12 pm

הגודל תלוי, כמובן, בכמות השאור ;)
אני משתמש בכלי אחסון מפלסטיק, המלא עד ל2/3 מגובהו ובד"כ אין בעיות.

לגבי שאלתך השניה - אין מניעה להשתמש בשאור שנותר בכלי.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 917
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: כלי להכנת שאור

הודעהעל ידי urison ב ו', 15 יולי, 5:52 pm

טוב זאת תשובה ברורה,

אני אשאל קצת אחרת על פי נסיונך, כמה שאור (במשקל) או נפח צריך להיות בתום התהליך שמפורט גם באתר וגם בספר לא על הלחם לבדו.
וזאת בעיקר בשביל להשלים את הכמות למה שנשאר ולא גלש מהכלי החוצה

שבת שלום ותודה רבה,

ד"א המתכון ללחם בירה מעולה!!
urison
אופה מתחיל
 
הודעות: 30
הצטרף: ה', 07 יולי, 10:42 am

Re: כלי להכנת שאור

הודעהעל ידי hartuvim ב ד', 09 מאי, 11:31 pm

ראיתי שלא קיבלת תשובה להמשך השאלה, ושזה היה די מזמן, אבל מכיוון שעוד אנשים אולי קוראים, חשבתי לשתף מנסיוני (מנסיוני האישי אני מבין שעבור מי שהעיסוק בשאור הוא חדש, כל הנושא הזה מלא בתהיות עמומות, לכן אנסה לעזור).
אם אנסה לענות על השאלה כפי שאני מבין אותה - "כמה שאור אני צריך בשביל לאפות ולהמשיך לעבוד איתו בשוטף":
בד"כ הכמות הדרושה לאחזקה השוטפת של השאור שלך תהיה פי 3 מהכמות שאת משתמשת באפיה (וצריך עוד מקום לתסיסה). זאת אומרת שאם את מתכננת להכין לחם פעם בכמה ימים וצריכה עבור הלחם 2 כוסות שאור, עליך להחזיק כלי המכיל בסה"כ תכולה של 6 כוסות שאור, + מרווח נוסף (אני ממליץ על כפול, זאת אומרת עוד 6 כוסות) של אוויר עד למכסה.

גם אני משתמש בכלי פלסטיק מרובע שהוא יותר שטוח מגבוה בעל מכסה. זה מאפשר לי להוציא בקלות כוסות מהכלי (אני טובל את הכוס ודולה שאור, לא שופך מהכלי לכוס).
כמובן שכל הנתונים הללו משתנים בהתאם לפעילות השאור שלך, הכמות שאת נותנת לו לתסוס, הכמות שאת מאכילה אותו בכל פעם וכד'.

במקרה שלי, אני מגדל כבר יותר משנה שאור על בסיס קמח שיפון ומים בלבד (בלי תוספות ממתיקים או שמרים תעשיתיים בשום שלב), מוציא ממנו כוס וחצי שאור פעם ביומיים, ומחזיר כוס מים וכוס קמח. דרך אגב, אני מגדל את השאור שלי במקרר בלבד, רק מוציא אותו בזמן הכנת הבצק הראשונית, מאכיל אותו, ומחזיר מיד למקרר.
מה שמדהים בעייני בשאור הוא היכולת האנטי בקטריאלית שלו. כל התקופה אני משתמש באותו כלי בלי לנקות ובלי להחליף, ואין ולו פרור עובש אחד לא על המכסה ולא באזורים על דפנות הכלי וכד'.
hartuvim
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ב', 07 מאי, 10:37 pm

Re: כלי להכנת שאור

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 10 מאי, 5:10 am

ברוך הבא ותודה על התגובה המפורטת :)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 917
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד