תבנית חמה ליצירת אדים בתנור

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

תבנית חמה ליצירת אדים בתנור

הודעהעל ידי sivanb ב ב', 30 מאי, 5:23 am

היי,
בחלק מן המתכונים נתקלתי בצורך / המלצה לשים תבנית בתחתית התנור בזמן החימום שלו וכשהוא חם מספיק ,לשפוך כוס מים קרים לתבנית לפני או במקביל להכנסת הלחם כדי ליצור אדים כך שהמעטפת של הלחם תצא פריכה.
כמובן זהו דבר מצוין אך יש לשים לב לשים תבנית מתאימה, למיטב הבנתי או תבנית מתכתית או פיירקס.אם תשימו תבנית זכוכית / או משהו שנדמה לכם שהוא פיירקס , התבנית עלולה להתנפץ כשתשימו בה מים קרים כשהיא חמה :( .
אני מדבר מנסיון כאשר לשמחתי , למרות שלא היה לי שכל לחשוב על זה קודם ,לא קרה לי כלום , רק הייתי צריך לנקות טוב את התנור מכל פירורי הזכוכית שנותרו בו. אך הדבר מסוכן ללא ספק , הפיצוץ של התבנית היה מאוד מפחיד.

בכל מקרה מצאתי לנכון לרשום את כל זה כי לא ראיתי מישהו ששם דגש על זה במתכונים בהם אני הסתכלתי.
אם בכל זאת מישהו כבר כתב על זה , לא נורא ,בטיחות מעל הכל :) .

אפיה מהנה !
סיון
sivanb
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ב', 30 מאי, 5:13 am

חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד