צורת הכיכר

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

צורת הכיכר

הודעהעל ידי יוסי ב ה', 27 מאי, 1:20 pm

אני אופה לחם שאור ובד"כ שם אותו בתבניות. באותם הפעמים שרציתי לעשותו בצורה החופשי (כמו שתמיד מראים בטלוויזיה - כיכר יפה ועגולה או אליפטית) הם נמרחים לי לצדדים ואז יוצאים שטוחים. מה הסיבה לכך ואיך הם מגיעים לצורות היפות האלה?
תודה מראש
יוסי
יוסי
אופה מתחיל
 
הודעות: 11
הצטרף: ה', 27 מאי, 11:52 am

Re: צורת הכיכר

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 27 מאי, 3:47 pm

יכולות להיות לכך כמה סיבות, אבל לרוב הבעיה היא ששטח הפנים של הכיכר אינו מתוח דיו.
מה שצריך לעשות, בעת עיצוב הכיכר, זה לנסות ולהשיג "קרום" מתוח ככל האפשר, ע"י מתיחה שלו את החלק התחתון של הכיכר והידוקו שם.
אני מציע להעיף מבט בסרטונים הבאים:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=45z18TtFijU[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pqzRprovXTU[/youtube]
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 917
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: צורת הכיכר

הודעהעל ידי יוסי ב ג', 08 יוני, 8:44 am

תודה רבה על המענה המהיר ועל הלינקים, מאוד עוזר !!!
יוסי
אופה מתחיל
 
הודעות: 11
הצטרף: ה', 27 מאי, 11:52 am

Re: צורת הכיכר

הודעהעל ידי Tomer1 ב ו', 08 אוקטובר, 6:59 pm

כמו כן יש לפתח רשת גלוטן חזקה שתחזיק בגז על ידי קמח עשיר בגלוטן וטכניקת לישה מתאימה ,לחם חלש פשוט יקרוס ו\או יצא מאוד שטוח\מדלדל.
Tomer1
אופה מתחיל
 
הודעות: 26
הצטרף: ו', 08 אוקטובר, 6:35 pm


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים