תבנית לחם

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

תבנית לחם

הודעהעל ידי hopkins ב ג', 02 פברואר, 10:35 pm

שלום לכולם
מכיוון שזו הודעתי הראשונה אפתח עם מחמאות לאתר ולשלומי, שעומד מאחוריו. מעבר למתכונים המוצלחים והברורים, האתר מספק הרבה ידע ואוירה נעימה מבחינת האפייה, אופי הדיונים ונוחות השימוש.
ולשאלתי:
אף על פי שבדרך כלל אני נוטה לעיצוב כיכרות חופשי, לעיתים אני מעדיף להשתמש בתבנית, בעיקר בעבודה עם בצק רך במיוחד או כאשר אני מעוניין בפרוסות אחידות. חיפשתי תבנית כיכר בעשרות חנויות כלי בית (אם לא מאות או אלפים...) ותמיד הביאו לי תבנית אינגליש קייק או משהו אחר שלא דומה לכיכר.
האם מישהו מכיר מקום באיזור רחובות- ראשל"צ - ת"א שבו אפשר למצוא תבנית כיכר קלאסית ? (אני חושב שמידות העומק והרוחב הן 10X10 ס"מ).
שאלה לשלומי - באיזו תבנית השתמשת ללחם המצולם במתכון "לחם לבן מושלם" ? אני חושב שזה מה שאני מחפש.
תודה מראש למשיבים.
hopkins
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ג', 02 פברואר, 10:14 pm

Re: תבנית לחם

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 06 פברואר, 4:25 pm

תודה רבה על המחמאות :)
אני ממליץ לחפש בחנויות המתמחות בכלי בישול ואפייה, למשל "לגעת באוכל" או 4chef.
דווקא את הלחם לגביו שאלת אפיתי בתבנית של אינגליש קייק...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 918
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: תבנית לחם

הודעהעל ידי בצל ב ד', 10 פברואר, 2:16 pm

אני קניתי פעם בטישלר את התבניות תוצרת פיסקו
http://www.tishlerstore.com/pyrex.html.html
אלו תבניות יעודיות ללחם, אבל אם אתה קונה ממה שמוצג שם, הייתי ממליץ לקחת את התבנית הקטנה ביותר (25 ס"מ). אני קניתי באורך 30 ס"מ וזה פשוט ענק (התבנית גם די רחבה), ככה שאתה חייב לאפות כיכרות ענקיים או נמוכים... כמו כן אם זה משנה לך, התבניות אינן בדיוק בזוויות ישרות (הזוויות של הדפנות מעט קהות).
בצל
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ג', 30 יוני, 10:09 pm

Re: תבנית לחם

הודעהעל ידי kineretvax ב ג', 21 דצמבר, 12:08 pm

היי hopkins,

גם אני חדשה פה ומתפעלת מכמות הידע שיש לאנשים באפיית בצקים.
לשאלתך, במקרה בזה לי יש טיפת ידע, עד לא מזמן הייתי משתמשת בתבניות אלומיניום כמו רוב עם ישראל.
לאחרונה גיליתי את תבניות האפייה מסיליקון ואני רוצה לומר לך שזאת המצאה מדהימה!
הבצק לא נדבק, השטיפה קלה, תבניות קלילות בצבעים מרהיבים שמתאימים לכל מטבח.
בכל אופן בהתחלה חששתי מטעם לווי של סיליקון ולמרות זאת רכשתי לעצמי תבנית אחת והיתבדתי מחששותי.
באמת ממליצה בחום רב (ככה 250 מעלות טורבו) :lol:

מקווה שתיקח את המלצתי לתשומת לבך,
כינרת
kineretvax
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ב', 20 דצמבר, 9:35 pm
מיקום: ישראל, תל אביב


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים