גלוטן

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

גלוטן

הודעהעל ידי איתן ב ו', 15 ינואר, 5:20 pm

האם גלוטן נחשב ללא בריא? (כמובן, לא מדובר ביחס לחולי צליאק)
איתן
אופה
 
הודעות: 59
הצטרף: ש', 26 דצמבר, 9:06 pm

Re: גלוטן

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 16 ינואר, 10:30 am

למיטב ידיעתי הגלוטן אינו מסוכן לבריאותו של מי שאינו סובל מ-gluten intolerance.
אני אפנה את השאלה לאנשי מקצוע ונשמע מה הם אומרים...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 917
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: גלוטן

הודעהעל ידי איתן ב א', 17 ינואר, 5:07 pm

תודה
איתן
אופה
 
הודעות: 59
הצטרף: ש', 26 דצמבר, 9:06 pm

Re: גלוטן

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 19 ינואר, 6:16 am

פניתי לדיאטנית מוסמכת, ולהן תשובתה:
בנוגע לגלוטן-כל עוד לא קיימת אלרגיה לגלוטן (חלבון החיטה) או צליאק אין שום בעיה עם צריכתו.
נכון ששיעורי הצליאק עולים (ולא רק בגלל מודעות ואבחון יתר, יש כמה תיאוריות למה המחלה נפוצה יותר מבעבר), אבל מי שלא מאובחן (שזו בעיה בפני עצמה-קושי בבדיקת המחלה) יכול לצרוך את הגלוטן מכל מקורותיו: חיטה, שיפון, שעורה וכו'.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 917
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: גלוטן

הודעהעל ידי Tomer1 ב ו', 08 אוקטובר, 7:02 pm

בשל קידום המודעות למחלה בתקשורת נוצר הרושם כי גלוטן באופן כללי היננו חלבון "בעייתי" גם לאנשים בריאים עם יכולת מלאה לעכלו.
הדבר כאמור לא נכון.
Tomer1
אופה מתחיל
 
הודעות: 26
הצטרף: ו', 08 אוקטובר, 6:35 pm

Re: גלוטן

הודעהעל ידי ronensha28 ב ה', 06 אוקטובר, 12:48 pm

אחת הבעיות היא שהצריכה של הגלוטן עלתה בצורה מטאורית במאה שנים האחרונות עקב ריבוי המאכלים מחיטה ולכן גם לגוף יותר קשה לעכל אותו אם לא צורכים אותו במידה.
אבל הוא אינו מזיק לבריאות.



_____________________________________
"מה שאנו מנגנים זה החיים עצמם."
יניב רוזן - הסרת משקפיים בלייזר
ronensha28
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ב', 26 ספטמבר, 9:29 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד