עמוד 1 מתוך 1

מתי הלחם מוכן?

הודעהפורסם: ג', 27 פברואר, 9:18 am
על ידי yosich
שלום לכולם
אני עושה לחמי שאור.
בד"כ כשרוצים לדעת אם הלחם מוכן, נוקשים על התחתית של הכיכר ולפי צליל עמום יודעים.
יש עוד גישה של בדיקת החום הפנימי, אם הוא הגיע ל- 96-95 מעלות.
שמתי לב שאפילו אם הוא הגיע ל- 95 מעלות עדיין בפנים הוא נשאר דביק. אז מתי בכל זאת הוא מוכן לפי השיטה השניה?

נא עזרתכם

יוסי

Re: מתי הלחם מוכן?

הודעהפורסם: ג', 27 פברואר, 9:03 pm
על ידי noambogner
הדביקות של לחמי השאור נובעת מפירוק של הקמח ע"י החומצה של המחמצת ולא מחוסר אפייה. מאפיות מקצועיות שמרעננות את המחמצת כל יום נמנעות מהתופעה מפני שבשל הריענון התדיר המחמצת שלהן פחות חומצית.
החזקת כמות קטנה של מחמצת במקרר וריענון פעמיים בשבוע ביחס של 1:1:1 מפחיתה את התופעה.

Re: מתי הלחם מוכן?

הודעהפורסם: ד', 28 פברואר, 2:12 pm
על ידי yosich
נועם, תודה על התגובה המהירה
אני משתדל לרענן את המחמצת הבעיה היא שנוצרת כמות גדולה ממנה ואין מה לעשות איתה.
אם בכל זאת לפי מה שתיארתי זה קורה, פשוט להמשיך לאפות אפילו וזה הגיע ל- 95 מעלות עד שרואים שהדביקות יורדת?

Re: מתי הלחם מוכן?

הודעהפורסם: ד', 28 פברואר, 10:44 pm
על ידי noambogner
אין לי ניסיון במדידת טמפרטורה בתוך הלחם. אני אופה בעיקר לפי זמן, טמפרטורת התנור, צבע הכיכר ונקישה על תחתית הכיכר. אפיית יתר עשויה ליצור לחם יבש ונוקשה. תמיד אפשר לנסות לאפות יותר. מקסימום פעם אחת הלחם לא יצליח...
לגבי המחמצת:
אני מחזיק 120 גרם במקרר. זורק או משתמש ב80 גרם כל 3 ימים. מכיוון שהמחמצת עשויה ביחס של אחד לאחד קמח ומים זה יוצא שאני זורק 320 גרם קמח בחודש. בתחשיב חודשי זה פחות מ2 ש"ח בשביל להאכיל את חיית המחמד הזו. זה לא הרבה כסף...

Re: מתי הלחם מוכן?

הודעהפורסם: ד', 07 מרץ, 5:45 pm
על ידי שלומי
מעניין, לא נתקלתי בתופעה...