הקמת מאפיה ביתית

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

הקמת מאפיה ביתית

הודעהעל ידי לחם על ב ג', 25 אפריל, 9:26 am

אני נמצא בתהליך של חשיבה על הקמת מאפיה ביתית:
יש לי תכנון להקים מאפיה ביתי של לחמי מחמצת - הכנה של עד 50 כיכרות ליום

1. מהו גודל החדר שאפשר להקצות לעניין? (הכוונה לעבוד בבית)
2. איזה ציוד צריך על מנת להתחיל ?

תודה רבה
לחם על
אופה מתחיל
 
הודעות: 23
הצטרף: ב', 23 מאי, 2:42 pm

Re: הקמת מאפיה ביתית

הודעהעל ידי ארי ב ו', 09 מרץ, 2:40 pm

הדבר החשוב ביותר שתצטרך לשים אליו לב הוא מקרר גדול ותנור איכותי.
תחשוב רגע, התנור שלך מכיל כמה לחמים? גם אם תקנה תנור תעשייתי לא תוכל להכניס 50 לחמים בבת אחת
זה אומר שהשאר צריכים להישאר במקרר בינתיים שלא להגיע לתפיחת יתר.
תצטרך גם תנור שהוא לא תלת פאזי אא"כ יש לך תלת בבית.
קצב האפיה חשוב אף הוא שכן לא תוכל 'לבלות' יום שלם לאפות בנגלות
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: הקמת מאפיה ביתית

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 12 אפריל, 12:38 pm

אם אתה מתכנן עסק, חשוב להתעדכן בסוגיית הרישוי הנדרש - למיטב ידיעתי מפעל מזון מחייב אישורים של משרד התמ"ת ומשרד הבריאות.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 913
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים