עמוד 1 מתוך 1

באגט- הרבה עבודה אבל שווה כל רגע

הודעהפורסם: ג', 31 מאי, 7:04 pm
על ידי ירושלמי
2 ק"ג בצק להכנת 10 באגטים 200 גר' כ"א
זמן עבודה: 25 דקות במצטבר
זמן תפיחה: כשבע שעות במצטבר (כולל הבצק המקדים)
זמן אפיה: 15 דקות

בצק מקדים:
170 ג' מים
130 ג' קמח לחם
לערבב היטב ולהניח לתסיסה של 3-4 שעות

בצק עיקרי:
950 ג' קמח לחם לבן
50 ג' קמח שיפון כהה
720 ג' מים
כל הבצק מקדים
10 ג' שמרים טריים או 4 ג' שמרים יבשים
20 ג' מלח
קמח לבן לקימוח משטח העבודה, סולת לקימוח מגשי ההכנסה לתנור.

אופן ההכנה:
מחממים התנור ל 250 מעלות צלזיוס. עדיף עם שתי אבני אפייה או מגשים הפוכים – יאפשר לאפות את כל הבאגטים בפעם אחת.
מערבבים את הקמחים עם המים בקערה. מכסים בשקית גדולה, ומשאירים למנוחה למשך 30 דקות.
להוסיף את הבצק המקדים והשמרים ומערבבים יחד באמצעות קלף פלסטיק ו/או במיקסר. כשהכל מתחבר יחד לבצק, מעבירים אותו אל משטח העבודה (ללא קימוח קודם).
ללוש את הבצק עד שהוא הופך חלק וגמיש. מוסיפים את המלח ולשים במשך 2-3 דקות נוספות.

לקמח קלות את משטח העבודה ולסגור את הבצק לכדור. להחזיר לקערת הלישה המקומחת קלות, לכסות במטלית או במגבת מטבח ולהשאיר לתפיחה במשך שעה אחת.

לקמח קלות את משטח העבודה, להפוך את הבצק ומקפלים אותו כמה פעמים, ומחזירים אותו בחזרה לתוך הקערה. לכסות שוב ולהשאיר לנוח במשך 30 דקות נוספות.

לקמח שוב את משטח העבודה, לקפל את הבצק "שליש על שליש" ולחלק ל- 10 חתיכות של 200 גרם כ"א. לכסות ולהשאיר למנוחה במשך 15 דקות.

לעצב את הבאגטים, מניחים אותם על Couche, התפר בצד המקומח קלות למטה. כדי לשמור אותם בנפרד אחד מהשני, מרימים חלק מ Couche כך שלכל באגט יש כמעין מגש משל עצמו. מכסים במטלית אפייה נוספת ולהשאיר לתפיחה אחרונה של שעה עד שעה וחצי כך שהבאגטים מכפילים את נפחם.
מפזרים מעט סולת על כלי ההכנסה לתנור, חורצים את הבאגט, מרססים את התנור במים וסוגרים במהירות את התנור. מחליקים את הבאגטים על אבן האפיה החמה. כל אבן אמורה להכיל 5 באגטים, לרסס את התנור שוב לאחר מכן סגור את הדלת. אופים במשך 12-15 דקות, עד להזהבה הבאגטים הן בחלק העליון והתחתון.
ניתן מבצק זה להכין כיכרות לחם. הכיכר תצטרך 35-40 דקות אפיה.
לקרר על רשת.

Re: באגט- הרבה עבודה אבל שווה כל רגע

הודעהפורסם: ש', 04 יוני, 8:46 pm
על ידי שלומי
נראה מעניין. תודה!

Re: באגט- הרבה עבודה אבל שווה כל רגע

הודעהפורסם: ש', 04 יוני, 8:56 pm
על ידי פסקל
ירושלמי,
הבצק המקדים כולל שמרים?
אם כן, תציין כמה.
תודה

Re: באגט- הרבה עבודה אבל שווה כל רגע

הודעהפורסם: א', 05 יוני, 6:55 pm
על ידי ירושלמי
פסקל כתב:ירושלמי,
הבצק המקדים כולל שמרים?
אם כן, תציין כמה.
תודה


הבצק המקדים אינו כולל שמרים
קמח ומים בלבד

Re: באגט- הרבה עבודה אבל שווה כל רגע

הודעהפורסם: ב', 06 יוני, 7:48 pm
על ידי פסקל
תודה, אנסה את המתכון.