בצק חצי מלא (כמות לשבע לחמניות)
300 גר' קמח לחם מלא
200 גר' קמח לחם לבן
350 גר' מים
10 גר' שמרים טריים או 4 גר' שמרים יבשים
10 גר' מלח
לקערת המיקסר מכניסים מים, מוסיפים את הקמחים, השמרים והמלח
מתחילים בערבוב איטי ולאחר קבלת מסה ראשונית לשים במהירות בינונית במשך כ-10 דקות.
לאחר סיום הלישה "סוגרים" את הבצק לכדור ומניחים לתפיחה של כשעה.
לאחר התפיחה פורסים את הבצק על משטח העבודה למלבן, סוגרים ל"נקניק" (שליש עליון למרכז ואז שליש תחתון) ומחלקים לשבע חתיכות של 120 גר' כ"א.
כל חתיכת בצק "סוגרים" לכדור בעל שטח פנים מתוח ומניחים למנוחה של כ-5 דקות.
לאחר ההמתנה, משטחים כל כדור למלבן קטן, ושוב מקפלים שליש עליון למרכז ואח"כ שליש תחתון למרכז, עם סכין או קלף חותכים שני חתכים כך שמתקבלות 3 אצבעות בצק וקולעים חלה.
מברישים במים, טובלים בשומשום, ומניחים לתפיחה נוספת של כשעה.
בזמן התפיחה השניה מחממים תנור, עם אבן אפיה, לטמפרטורה מקסימלית
מכניסים לתנור החם, מרססים כמות משמעותית של מים ואופים במשך כ- 20 דקות
בתאבון