לחמניות קמח חצי מלא

המקום להחלפת מתכונים ולדיון בתוצאות.

לחמניות קמח חצי מלא

הודעהעל ידי ירושלמי ב ה', 12 מאי, 9:03 pm

בצק חצי מלא (כמות לשבע לחמניות)
300 גר' קמח לחם מלא
200 גר' קמח לחם לבן
350 גר' מים
10 גר' שמרים טריים או 4 גר' שמרים יבשים
10 גר' מלח

לחמניות.jpg


לקערת המיקסר מכניסים מים, מוסיפים את הקמחים, השמרים והמלח
מתחילים בערבוב איטי ולאחר קבלת מסה ראשונית לשים במהירות בינונית במשך כ-10 דקות.

לאחר סיום הלישה "סוגרים" את הבצק לכדור ומניחים לתפיחה של כשעה.

לאחר התפיחה פורסים את הבצק על משטח העבודה למלבן, סוגרים ל"נקניק" (שליש עליון למרכז ואז שליש תחתון) ומחלקים לשבע חתיכות של 120 גר' כ"א.

שליש על שליש.jpg


כל חתיכת בצק "סוגרים" לכדור בעל שטח פנים מתוח ומניחים למנוחה של כ-5 דקות.

לאחר ההמתנה, משטחים כל כדור למלבן קטן, ושוב מקפלים שליש עליון למרכז ואח"כ שליש תחתון למרכז, עם סכין או קלף חותכים שני חתכים כך שמתקבלות 3 אצבעות בצק וקולעים חלה.
חיתוך.jpg

מברישים במים, טובלים בשומשום, ומניחים לתפיחה נוספת של כשעה.
בזמן התפיחה השניה מחממים תנור, עם אבן אפיה, לטמפרטורה מקסימלית
מכניסים לתנור החם, מרססים כמות משמעותית של מים ואופים במשך כ- 20 דקות

בתאבון
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: לחמניות קמח חצי מלא

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 14 מאי, 8:50 am

תודה :)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל מתכונים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד