עמוד 1 מתוך 1

פוקצ'ה קלה וטעימה

הודעהפורסם: ש', 12 מרץ, 5:25 am
על ידי ירושלמי
50 גר' שמן זית
330 גר' מים חמימים
4 גר' שמרים יבשים

לערבב היטב, שמן מים ושמרים

להוסיף
500 גר' קמח (השתמשתי בקמח לפוקצ'ה של סוגת/שטיבל)
20 גר' סולת
10 גר' מלח גס/ים אטלנטי

לישה של כ- 10 עד 12 דקות במהירות בינונית/גבוה במיקסר
התפחה, מעל המקרר, של כשעתיים
20160311_171257.jpg


חלוקה לשני כדורים, המתנה של 10 דקות
שיטוח הכדורים והמתנה נוספת של 10 דקות
מריחה של שמן זית+עלי רוזמרין+מלח גס או פסטו
הכנסה לתנור, על אבן אפיה, בטמפרטורה של 250 מעלות

Re: פוקצ'ה קלה וטעימה

הודעהפורסם: א', 13 מרץ, 8:51 pm
על ידי ארי
נראה טעים אחי.
ממליץ לך להשתמש כמוני בקערות פלסטיק כמו ששלומי ממליץ.
הרבה יותר קל לניקוי.
לגבי הסולת - רעיון! אנסה בפעם הבאה

Re: פוקצ'ה קלה וטעימה

הודעהפורסם: ג', 15 מרץ, 9:38 am
על ידי שלומי
איזה יופי של גלוטן!

Re: פוקצ'ה קלה וטעימה

הודעהפורסם: ג', 15 מרץ, 10:02 am
על ידי yossihaz1
תודה רבה, נראה מעולה ובהחלט ינוסה בקרב
כמה זה 4 גרם שמרים יבשים- כפית בערך?
מה הכוונה התפחה שעתיים מעל המקרר? הכוונה במקרר למשך שעתיים ? תודה רבה :D

Re: פוקצ'ה קלה וטעימה

הודעהפורסם: ג', 15 מרץ, 9:18 pm
על ידי ירושלמי
yossihaz1 כתב:תודה רבה, נראה מעולה ובהחלט ינוסה בקרב
כמה זה 4 גרם שמרים יבשים- כפית בערך?
מה הכוונה התפחה שעתיים מעל המקרר? הכוונה במקרר למשך שעתיים ? תודה רבה :D


שמרים יבשים - כפית תה "בהריון" זה 6 גרם בערך, כפית שטוחה כ-4 גרם

הכוונה בהתפחה מעל המקרר זה... מעל המקרר (לא מתאים למי שיש מקרר בנוי בתוך הארון)
החלק האחורי של המקרר מפיק חום, יחסית רב, אשר עולה כלפי מעלה.
אני מניח (בעיקר בחורף) את קערות ההתפחה על גג המקרר בכדי להנות מהאוויר החם שהוא פולט