עמוד 1 מתוך 1

לחם קימל

הודעהפורסם: א', 05 אוקטובר, 7:47 pm
על ידי צפניה דוד
היי
שלומי מה דעתך על מתכון ללחם קימל הוא חסר ברפרטואר המעלה שבאתר עם שאור כמובן

Re: לחם קימל

הודעהפורסם: ה', 09 אוקטובר, 10:48 am
על ידי Guy
המתכון ללחם קימל הוא פשוט. כך מתכון ללחם כפרי או לחם לבן עם שאור ותוסיף לו קימל. אני מוסיף 12 גרם קימל על כ-630 גרם קמח (כולל השאור, יוצא כיכר של בערך קילו). אני נוהג להוסיף את הקימל לפני הלישה הראשונה. מניסיוני זה לא מפריע ללישה ונותן יותר טעם.

אופציה נוספת שהיא יוצאת טובה מאד זה לעשות לחם שיפון כפרי עם קימל. במצב כזה הבצק מכיל 2/3 קמח כפרי (חלקו מהשאור) ושליש קמח שיפון מלא. יוצא לחם כהה עם טעם מאד עשיר.

Re: לחם קימל

הודעהפורסם: ה', 09 אוקטובר, 11:12 am
על ידי פסקל
המתכון בקישור הבא מופיע בבלוג שבאתר: THE FRESH LOAF ולקוח מספרו של ג'ורג' גרינשטיין, Secrets of a Jewish Baker. זהו מתכון ללחם שיפון עם קימל, מבוסס על מחמצת שיפון. אם המחמצת פעילה וחיונית, השמרים שבמתכון מיותרים, מנסיוני. מתכון מומלץ ביותר!

http://www.thefreshloaf.com/node/32681/jewish-sour-rye