עמוד 1 מתוך 1

בייגל בייגל

הודעהפורסם: ג', 15 יולי, 9:30 pm
על ידי Michal
היי שלומי,
אפיתי את הבייגל על-פי המתכון שלך, שאלה לי ותהיה אודותיו: ההקרום-קליפה יצא קשה, יש לך רעיון מדוע? האם יתכן שהוא נובע מטבילה ארוכה במיי הדבש, או שאין קשר? מעניין הוא שבבייגל אותו ציפיתי בשומשום היה רך יותר.

Re: בייגל בייגל

הודעהפורסם: ד', 16 יולי, 12:35 am
על ידי שלומי
קודם כל, קרום קשה זה לאו דוקא רע ;)

אני חושד דווקא בשלב האפייה - יכול להיות שהבייגל נאפה זמן רב מדי?

Re: בייגל בייגל

הודעהפורסם: ד', 16 יולי, 11:19 am
על ידי Michal
היי, הבייגל נאפה 25 דקות למרות שבמתכון כתוב 30 דקות. לנסות להוריד זמן אפייה?
ואגב, אנחנו בעד קרום קשה, אבל בלחם.
יש לי עוד שאלונת, אני חובבת אפיית לחמים ״מושבעת״, במיוחד אוהבת לחמים בסגנון צרפתי וכמובן שאני מגדלת מחמצת...
בקיצור למדתי שאת המלח מוסיפים בערך באמצע הלישה. אתה כותב לערבב עם הקמח לפני הכנסת המחמצת- יש סיבה מסוימת?
ואתה כמעט לא משתמש בתהליך האוטוליזה, לא ממליץ?
תודה

Re: בייגל בייגל

הודעהפורסם: ה', 17 יולי, 8:14 am
על ידי או'דונל
היי מיכל.
אם כבר אוטוליזה - אז את המלח מוסיפים לפחות 30 דקות אחרי ערבוב של המחמצת, הקמח והמים.
אם לא - אפשר לערבב עם הקמח כבר בהתחלה.