עמוד 1 מתוך 1

לחם כוסמין - קשה ללישה

הודעהפורסם: ד', 22 פברואר, 9:38 am
על ידי יוסי
לפורום שלום,
אתר מצויין, המון ידע, ממש אוצר לאופים, תודה רבה !!!

ניסיתי כמה פעמים להכין לחם מקמח כוסמין, לפי המתכון שהציעו בכל מני ספרים ואתרים + בצק מקדים של 8 שעות וכו'.
ללישה אני משתמש ב במיקסר עם וו לישה כמו שצריך, 10 דק' בערך במהירות נמוכה+. אחרי זה אני מנסה להעביר את הבצק ללישה ידני והוא קשה מאוד ללישה הוא דביק מאוד וכמה שלא מוסיפים לו קמח עדיין מאוד קשה לעיבוד.
מצד שני, אפשר להקטין את כמות המים אבל אז הוא יצא דחוס.
נא עצתכם, איך להתגבר על הלישה של הלחם העקשן הזה?

בברכה,
יוסי

Re: לחם כוסמין - קשה ללישה

הודעהפורסם: ד', 22 פברואר, 6:56 pm
על ידי שלומי
באמת בעיה...
אחד הפתרונות הוא להשתמש בתערובת של קמח כוסמין וקמח חיטה.
אפשרות אחרת היא ללוש במערבל.

Re: לחם כוסמין - קשה ללישה

הודעהפורסם: ד', 22 פברואר, 7:15 pm
על ידי יוסי
קמח חיטה זה קמח ללחם? כמו מס' 3 של שטיבל?

לגבי מערבל, השתמשתי במערבל במהירות נמוכה ואחרי זה גבוהה יותר בתקווה שזה יתקשה. טיפה עזר, אחרי זה בלישה ידנית, מאוד קשה...

Re: לחם כוסמין - קשה ללישה

הודעהפורסם: א', 19 מאי, 12:34 am
על ידי itay
אני אופה הרבה מאד עם קמח כוסמין מלא ולבן. הסוד הוא בלישה. אין לי מיקסר ואני פשוט לש את הבצק בקערה כעשר דקות עד שהבצק מפסיק להיות עיסה דביקה ומתקבל מרקם דמוי פלסטלינה.
אני אופה לא מעט לחמים שהם מאה אחוז קמח מלא והם אוריריים במידה וטעימים להפליא, אין צורך לפחד מקמח מלא.

Re: לחם כוסמין - קשה ללישה - שאלה ל איתי

הודעהפורסם: ג', 29 ספטמבר, 9:28 am
על ידי arie17
שלום לך.
אני קורא כי אתה אופה לא מעט לחמים שהם מאה אחוז קמח מלא.
אני מבקש מתכון ללחם מאה אחוז קמח מלא.
אם אפשר - מתכון עם שמרים, לא עם מחמצת.