עמוד 1 מתוך 1

לחם שאור

הודעהפורסם: ב', 11 יולי, 6:04 pm
על ידי טלי
שלום רב,

הכנתי שאור. הוא כבר בן שלושה שבועות... מזל טוב לנו...

אממ? כשאני מחפשת מתכונים ללחם שאור רוב המתכונים הם עם בצק מקדים ולא משאור.מצאתי כמה ואני עושה אותם שוב ושוב.. קצת משעמם.

ובכן...

1. איפה ניתם למצוא מגוון מתכונים ללחמי שאור .
2. האם יש איזה נוסחה של לחם בסיס שאוכל לשחק איתו?
3.האם ניתן להחליף בצק מקדים בשאור שלי ואם כן באיזה יחסים?

תודה רבה
טלי

Re: לחם שאור

הודעהפורסם: ב', 11 יולי, 9:02 pm
על ידי שלומי
מה עם המתכונים שבאתר?

Re: לחם שאור

הודעהפורסם: ב', 11 יולי, 9:08 pm
על ידי טלי
הי שלומי,

אותם ניסיתי ועושה רציתי לגוון. אם כי הם מעולים

תודה טלי

Re: לחם שאור

הודעהפורסם: ב', 11 יולי, 9:27 pm
על ידי שלומי
אוקיי...
1. איפה ניתם למצוא מגוון מתכונים ללחמי שאור .

אם האנגלית שלך טובה, אני ממליץ על הבלוג Wild Yeast

2. האם יש איזה נוסחה של לחם בסיס שאוכל לשחק איתו?

אני בד"כ משתמש בכ-200 גרם שאור לכ-500 גרם קמח (אפשר לשחק עם סוגי הקמח) + 200 עד 250 מ"ל נוזלים (תלוי בקמח שאת משתמשת - קמח מלא יספח יותר מים מקמח לחם, למשל) + כפית מלח.
לבסיס זה ניתן להוסיף סוכרים (מולסה, דבש, סוכר חום וכד') ותוספות (גרעינים, זרעים, עשבי תיבול...).

3.האם ניתן להחליף בצק מקדים בשאור שלי ואם כן באיזה יחסים?

לא הייתי ממליץ - התוצאה תהיה שונה מהמתוארת במתכון (אם כי לא בהכרח טובה פחות).

Re: לחם שאור

הודעהפורסם: א', 09 פברואר, 3:14 pm
על ידי ארי
שלומי כתב:אם האנגלית שלך טובה, אני ממליץ על הבלוג Wild Yeast


שמע זה לא נורמלי. הם עושים שם בראוניז משאור. לא נורמלי לחלוטין.

Re: לחם שאור

הודעהפורסם: א', 09 פברואר, 10:02 pm
על ידי שלומי
:D