מתאים לכם גריסיני?

לחמים המבוססים על קמח לבן.

מתאים לכם גריסיני?

הודעהעל ידי ירושלמי ב ב', 18 ינואר, 6:13 pm

מתכון חביב ביותר לגריסיני פריך וטעים של ג'ורג'יו לוקטלי
גריסיני.jpg

200 ג' חלב
10 ג' שמרים טריים
65 ג' חמאה ללא מלח
25ג' גבינת פרמזן מגוררת
375 ג' קמח לחם "חזק"
10 ג' מלח

לחמם את התנור ל 210 מעלות צלזיוס.

ממסים את החמאה ומוסיפים את החלב לחמאה (באותה הכלי). התערובת צריכה להיות חמימה (בטמפרטורה של כ 40 מעלות צלזיוס).
מוסיפים את השמרים לתערובת זו, ומערבבים, עד שהשמרים נמסים ומוטמעים בתוך הנוזל.
בקערה נפרדת שמים את הקמח, המלח והפרמזן. מוסיפים את התערובת הנוזלית. מערבבים את כל החומרים ביחד ולשים את הבצק עד קבלת בצק רך וגמיש.
"מקפלים" את הבצק לכדור ומשאירים לתפיחה 20 דקות. מקפלים שוב ומשאירים לתפיחה למשך 20 דקות נוספות.
מרדדים למלבן גדול, כאשר הרידוד מתבצע על משטח עם התוספת הרצויה (שומשום עם מלח גס, קצח, קימל, פרג וכד'). חותכים, בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, לרצועות ברוחב של כ 1 סנטימטר.
מגלגלים כל רצועה, בעזרת האצבעות בכשלוש תנועות, תוך כדי מתיחה.
מעבירים לתבנית אפייה ומניחים לתפיחה נוספת של כ-10 דקות.
אופים במשך 5-6 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: מתאים לכם גריסיני?

הודעהעל ידי ארי ב ד', 23 מרץ, 5:42 pm

תודה על המתכון
אנסה בהזדמנות הראשונה!
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: מתאים לכם גריסיני?

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 02 אפריל, 4:22 pm

נראה מצוין!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל קמח לבן

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד