בייגלה שומשום

לחמים המבוססים על קמח לבן.

בייגלה שומשום

הודעהעל ידי פסקל ב ו', 17 אוקטובר, 6:14 pm

רוצה לשתף ב"וריאציה" שלי על מתכון לבייגלה שומשום שמסתובב ברשת ופורסם במקור ע"י אדי מזרחי.
במתכון המקורי הבצק מותפח ע"י שמרים תעשייתיים בלבד. הגירסה שלי עושה שימוש במחמצת שאור מקמח לבן עם "חיזוק" של מעט שמרים יבשים. המחמצת עושה טוב למרקם ולתפיחת הבייגלה במהלך האפיה.

החומרים ל- 16 בייגלה
לבצק
700 גר' קמח לבן לאפיית לחם
3 כפות שמן זית
4 כפות גדושות אבקת סוכר חום.
300 גר' מים
600 גר' מחמצת משאור לבן, 90% הידרציה, שהואכל יום או יומיים קודם לכן.
1 כפית שמרים יבשים
1 ביצה
1 כף מלח

לציפוי
שומשום בתוך צלחת ארוכה

למריחה בסיום האפיה
1/2 כוס שמן זית מעורב בכפית וחצי מלח


הכנה:
בקערת מיקסר מערבבים את השמרים היבשים והסוכר החום עם המים.
מוסיפים את המחמצת ומערבבים עם כף.
מוסיפים את הקמח, את הביצה ואת השמן. בשלב זה לא מוסיפים עדיין את המלח.
לשים במיקסר מהירות נמוכה במשך 3 דקות לאיחוד החומרים ועוד 10 דקות במהירות בינונית.
3 דקות לפני תום הלישה מוסיפים את המלח.

משמנים מעט קערה נקיה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחממים תנור לטמפרטורה של 240 מעלות.
מחלקים את הבצק ל- 16 חלקים, צרים מהם כדורים ומניחים להם לנוח 15 דקות על גבי משטח משומן מעט.
יוצרים מכל כדור בייגלה מאורך ומגלגלים בשומשום עד לציפוי.
מניחים את הבייגלה במקביל ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה.

אופים את הבייגלה עד שהם משחימים.
מוציאים את הבייגלה מהתנור ומיד, כשהם חמים, מורחים בתערובת השמן והמלח.
מצננים על גבי רשת.
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: בייגלה שומשום

הודעהעל ידי שלומי ב א', 19 אוקטובר, 9:30 am

תודה רבה!

שימי לב שכפית שמרים מספיקה לבדה כדי להתפיח את כמות הבצק שבמתכון.
ו-600 גרם שאור זה המון - יש סיבה מיוחדת לכך?
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: בייגלה שומשום

הודעהעל ידי פסקל ב א', 19 אוקטובר, 10:04 am

הסיבה היחידה במקרה הזה היא לו"ז צפוף. בד"כ מעדיף לוותר על שמרים ולתת למחמצת לעשות את רוב העבודה בקירור.
למרות זאת התוצאה הייתה נהדרת מבחינת המרקם והטעם.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm


חזור אל קמח לבן

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד