מתכון לבייגלה

לחמים המבוססים על קמח לבן.

מתכון לבייגלה

הודעהעל ידי חובבת לחמים ב א', 04 נובמבר, 5:46 pm

משפחתי ניסתה מתכונים רבים מהאתר והם נפלאים, בייחוד לחמניות ארוכות.
ברצוני לתת לכם מתכון מדהים להכנת בייגלה (מדברי בעלי: "מומלץ בחום עם גבינת שמנת וסלמון"):
לבצע בדיוק לפי הכללים!

חומרים:
קמח לחם – 1 ק"ג
מים – 600 מ"ל
סוכר – 60 גרם
מלח – 20 גרם
שמרים טריים – 35 גרם

אופן ההכנה:
1. שמים בקערת המיקסר מים, שמרים, קמח מנופה וסוכר ולשים במהירות איטית, 2 דקות.
2. מוסיפים את המלח ולשים במהירות בינונית עוד 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
3. מתפיחים את הבצק למשך 45 דקות עד להכפלת הנפח.
4. מרדדים את הבצק לצורת מלבן וקורצים צורות עגולות. כל כדור 100 גרם. בכל כדור יוצרים חור ומסובבים על האצבע על מנת להגדיל את החור.
5. מבשלים את הבייגלס במים רותחים וכף מלח. לכסות את הסיר.
6. מעבירים את הבייגלס למגש אפיה ומפזרים מעל שומשום, מלח, פרג וקצח.
7. אופים בחום 180 מעלות למשך 20 דקות.


אשמח לקבל הערות / הארות...
בתאבון
חובבת לחמים
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ה', 25 אוקטובר, 6:09 pm

Re: מתכון לבייגלה

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 06 נובמבר, 5:35 pm

תודה רבה!
אשמח לתמונות :)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל קמח לבן

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד