שאלה לגבי סטרטר פוליש

לחמים המבוססים על קמח לבן.

שאלה לגבי סטרטר פוליש

הודעהעל ידי יעל91 ב ש', 30 יוני, 3:54 pm

היי:)

הוצאתי מהאינטרנט מתכון לג'בטות שכחלק מהתהליך צריך להכין סטרטר פוליש. המתכון היה כוס קמח, 1/2 כוס מים ו1/2 כפית שמרים. פעלתי ע"פ ההוראות, אך לא קיבלתי עיסה אלא מעין בצק רך.
האם זה בסדר? האם אוכל להשתמש בזה ככה להכנת בצק הג'בטות?

תודה רבה, יעל
יעל91
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ו', 18 מאי, 3:49 pm

Re: שאלה לגבי סטרטר פוליש

הודעהעל ידי שלומי ב א', 01 יולי, 9:52 am

זו אכן מחמצת/בצק מקדים/סטרטר/ראש עיסה. "פוליש" זה לא...
זאת משום שפוליש מאופיינת במשקל שווה של מים וקמח (כלומר, על כוס מים בת 200 מ"ל היה צריך לשים כוס ורבע - 200 גרם - קמח). אגב, אין שום סיבה לשים חצי כפית שמרים - רבע כפית תספיק בהחלט.
לגבי השאלה השניה - בהחלט תוכלי להשתמש במחמצת ליצירת צ'בטה, אם כי התוצאה תהיה שונה מעט מזו שבמתכון המקורי.
בהצלחה!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל קמח לבן

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד