לחמניות המבורגר

לחמים המבוססים על קמח לבן.

לחמניות המבורגר

הודעהעל ידי ילדיהגן1492 ב ה', 05 נובמבר, 3:00 pm

כאלה רכות ואווריריות.
יש מתכון מומלץ?
תודה :)
ילדיהגן1492
אופה מתחיל
 
הודעות: 11
הצטרף: ד', 04 נובמבר, 10:05 am

Re: לחמניות המבורגר

הודעהעל ידי ילדיהגן1492 ב א', 08 נובמבר, 11:32 pm

ניסיתי מתכון אקראי שמצאתי ברשת ואני חוזרת להמליץ;
כמות: 6 לחמניות גדולות, זמן הכנה: 20 דקות, זמן המתנה (תפיחה ואפייה): שעתיים

החומרים:
3 ורבע כוסות קמח (450 גרם) - השתמשתי בקמח לחם של שטיבל
כף מחוקה של שמרים יבשים (או חצי שקית שימרית)
ביצה
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 כפות שמן, או 30 גרם מרגרינה מומסת
כוס מים
חלמון, להברשה
שומשום, לקישוט

אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים לקבלת בצק אחיד ורך, כחמש דקות במיקסר עם וו לישה, או עשר דקות בידיים. משמנים מעט את הבצק בשמן ומניחים לו לתפוח להכפלת נפחו (כשעה). לשים דקה את הבצק להוצאת האוויר ומחלקים לשישה חלקים. מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת לחה ומניחים ללחמניות לתפוח עד הכפלת נפחן, כ-40 דקות.

מחממים תנור ל-190 מעלות. מברישים כל לחמנייה בחלמון ומפזרים שומשום. אופים 20-15 דקות עד שהלחמניות זהובות וריחניות ושחומות בתחתית. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר על רשת, לפחות עשר דקות לפני ההגשה.
*המתכון של קרין גורן ולהפתעתי, היה מוצלח מאוד. כלומר, יצא אוורירי מאוד ורך. גם אחרי הקפאה, הלחמניות שמרו על אווריריות, רכות וטעם מעולה.
ילדיהגן1492
אופה מתחיל
 
הודעות: 11
הצטרף: ד', 04 נובמבר, 10:05 am

Re: לחמניות המבורגר

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 09 נובמבר, 2:57 pm

תודה רבה!
ייבדק בהקדם - ואם יצא טוב יעלה לאתר...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחמניות המבורגר

הודעהעל ידי ילדיהגן1492 ב ד', 11 נובמבר, 12:10 am

אשמח לשמוע! השבוע הכנתי אותן פעמיים נוספות למרות שההמבורגרים אזלו כבר בשבת.
ילדיהגן1492
אופה מתחיל
 
הודעות: 11
הצטרף: ד', 04 נובמבר, 10:05 am

Re: לחמניות המבורגר

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 13 נובמבר, 5:18 pm

טוב, ניסיתי את המתכון...
המתכון בהחלט פשוט להכנה והלחמניות יוצאות כמתואר - רכות וטעימות. עם זאת, הטעם והמרקם שקיבלתי אינו של "לחמניות המבורגר", אלא קרוב יותר לאלה של חלה.
מומלץ לתת ללחמניות לתפוח היטב במהלך התפיחה השניה - אצלי הן "נקרעו" מעט בתנור משום שהכנסתי אותן מוקדם מדי.

01.jpg


02.jpg


03.jpg
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

חבל לי שהן לא ענו על צרכייך:(

הודעהעל ידי ילדיהגן1889 ב ד', 25 נובמבר, 4:57 pm

אצלנו הן אהובות מאוד, לכן המלצתי:)
אני מניחה שכ"כ הרבה זמן לא אכלתי המבורגר בחוץ, שאני לא זוכרת מהו מרקם של לחמניית המבורגר, לכן זה עונה על דרישתי.
אגב,
הכנתי את הפיתות מהאתר והן מעולות (בדיוק בדרך להכין עוד:)).
ילדיהגן1889
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ד', 25 נובמבר, 4:49 pm

Re: לחמניות המבורגר

הודעהעל ידי נדב_פרץ ב ה', 31 דצמבר, 12:33 am

ראיתי את זה, ונזכרתי בפתיל הזה. לא אפיתי - לא יודע איך יוצא. דברים אחרים שלו יצאו מעולה.

באופן כללי, אני מאוד אוהב את הבלוג הזה. הסגנון שלו מאוד שונה משלך - הוא מדען, אתה אומן - הוא עם כמויות מדוייקות בגרמים, אתה לפי הרגש :-) אבל התוצאות של המתכונים של שניכם מעולות.

אהבתי במיוחד את המיש שלו,
נדב_פרץ
אופה מתחיל
 
הודעות: 22
הצטרף: ה', 06 אוגוסט, 4:03 pm


חזור אל קמח לבן

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד