פיתות-שומשום כמו במאפיית אבולעפיה

מתכונים ללחמים שטוחים, מפיצה ופוקצ'ה ועד ללחמה-עג'ון

פיתות-שומשום כמו במאפיית אבולעפיה

הודעהעל ידי רוית ב ד', 09 נובמבר, 9:58 am

כשגרנו בארץ היינו מכורים לפיתות האלו ופקדנו את מאפיית אבועלפיה לפחות פעם-פעמיים בחודש.
כאן, בקנדה בקושי אפשר להשיג פיתות עסיסיות ובשרניות, כמובן שעל אלו מהשומשום אפשר רק לחלום.
מכיוון שאני מאלו שמתעקשים להגשים חלומות, נברתי ברשת, ומצאתי את המתכון הבא:
(הסיבה שאני מתעקשת להקליד מחדש היא מכיוון שאופן ההכנה שלי קצת שונה)

פיתות שומשום מתקתקות
מספיק למעל 20 יחידות.

7 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר חום
1/2 2 כוסות מים
15 גרם שמרים יבשים
500 גרם שומשום
1 כפית מלח

לחמם תנור ל200 מעלות
לרפד תבנית בנייר אפייה

לערבב את הקמח עם המלח.
להמיס את הסוכר בחצי כוס מים רותחים (להוסיף לתערובת אחרי שהמים הצטננו קצת)
להמיס את השמרים בחצי כוס מים בטמפרטורת החדר
לערבב (אפשר במערבל) את כל הנ"ל+ כוס וחצי מים בטמפרטורת החדר, עד שנוצר בצק מגובש ורטוב.
אם עובדים ידני, יש להרטיב את היד המערבבת מדי פעם למנוע הדבקת הבצק ליד.

להתפיח את הבצק עד שמכפיל את נפחו. ללוש שנית.
לחצות אותו לשניים: חצי לשקית אטומה ולפריזר(לפעם הבאה) ועם החצי השני מתחילים לעבוד:

לחתוך שוב לחצי ולרדד על משטח מקומח את הבצק בעזרת מערוך (מקומח), עד שמשתטח לעובי של פחות מחצי סנטימטר.
כשמרדדים, יש להפוך את הבצק לצד השני (לפחות פעמיים) וכך להווכח שהוא מגובש ולא נקרע.
בעזרת לחיצת קערית בקוטר של פיתה על הבצק השטוח, ניצור עיגולים. להבריש את העיגולים קלות במים, ולהפוך (אחד אחד) את הצד עם המים על צלחת שומשום, שידבק לבצק. למי שאוהב הרבה שומשום, שיבריש במים גם את הצד השני, ויהפוך על הצלחת, כך ששני הצדדים יהיו מכוסים. לנו זה יותר מדיי אז אני מכסה צד אחד. להעביר לתבנית.
אם נשאר מקום בתבנית לרדד גם את החצי השני ולעשות אותו הדבר.

10 דקות בתנור. להוציא לתוך צלחת קעורה ולעטוף במגבת לכרבע שעה.

מומלץ לטבול בשמן זית וזעתר.

הנה כמה פיתות שהצלחתי לצלם לפניי שחוסלו:
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
רוית
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: ה', 20 אוקטובר, 5:30 pm

Re: פיתות-שומשום כמו במאפיית אבולעפיה

הודעהעל ידי urison ב ד', 09 נובמבר, 4:15 pm

רוית - תודה רבה,

גם על המתכון המעודכן וגם על התמונה - בהחלט נראה מוצלח
urison
אופה מתחיל
 
הודעות: 30
הצטרף: ה', 07 יולי, 10:42 am

Re: פיתות-שומשום כמו במאפיית אבולעפיה

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 09 נובמבר, 4:35 pm

איזה יופי!
אני חייב לנסות... :)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: פיתות-שומשום כמו במאפיית אבולעפיה

הודעהעל ידי ronensha28 ב א', 11 דצמבר, 10:20 pm

וואוו....
דבר ראשון סחטיין על העיקשות.
אני בחיים לא הייתי חושב לאפות פיתות ולא משנה איפה אני חיי...
אבל אחרי שהראית כמה זה קל אני בטוח ינסה.....





תודה על השיתוף!!!







____________________________________________
""ברור שמצורע הודי לא יכול להיות מלך באדולינה. למה שמצורע הודי ירצה להיות מלך באדולינה? מה זה באדולינה, בכלל? לא. התפקיד שלי הוא להזכיר למצורע ההודי ולך שאתה יכול להיות מלך. נקודה. מלך בעולם שלך, איך שאתה רוצה לקרוא לו."
הסרת משקפיים בלייזר
בתים בהרצליה פיתוח
ronensha28
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ב', 26 ספטמבר, 9:29 am


חזור אל פיצה ועוד

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד