פיצה פשוטה וטעימה

מתכונים ללחמים שטוחים, מפיצה ופוקצ'ה ועד ללחמה-עג'ון

פיצה פשוטה וטעימה

הודעהעל ידי daniela_ofek ב ד', 23 יולי, 12:46 am

מתכון לפיצה פשוטה, דקה וטעימה מאוד. 4 פיצות אישיות או שתיים גדולות.

בצק:
500 גר' קמח לבן
כפית וחצי שמרים יבשים
1 ורבע כוסות מים
1 כף סוכר
1 כפית מלח

רוטב:

3 עגבניות בינוניות בשלות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
כמה עלי בזיליקום
כף שמן זית
קצת פילפל שחור ומלח

תוספות:
גבינה צהובה מגוררת
קצת מוצרלה מגוררת או חתוכה
לפי הטעם: זיתים, בצל מטוגן, פטריות... מה שאוהבים! :)

מערבבים את החומרים של הבצק בקערה ולשים 10 דקות (אם יש ילדים הם אוהבים לעזור!)
מכסים במגבת רטובה ומתפיחים שעה שעה וחצי.
בינתיים מחממים תנור עם אבן אפיה לחום הכי גבוה.

מכינים את הרוטב:
מרתיחים את העגבניות בקומקום חשמלי עם מים. מקלפים אותן, חותכים, מוציאים את הגרעינים ומרסקים. מוסיפים את הרסק, השמן והעלים (קצוצים). מתבלים במלח פלפל ומערבבים טוב.

מכינים תוספות:
חותכים את הירקות שרוצים לשים על הפיצה (זיתים, גמבה,עגבניות..), מטגנים בצל, שוטפים עלי בזיליקום ואורגנו וכו'
שומרים בצלחת.

אחרי שהבצק תפח (והכפיל את הנפח שלו), מחלקים לארבע ומגלגלים לכדורים. לוקחים את הכדור הראשון ומרדדים דק דק דק וגם מותחים עם האצבעות. מניחים על חתיכת כרטון שפזרנו עליה קמח תירס או סולת. עם כף מורחים רוטב על הבצק, מניחים את התספות שרוצים, מפזרים גבינה צהובה ומוצרלה.
לוקחים את הפיצה עם הקרטון ודוחפים את הבצק על אבן האפיה (בלי הקרטון). כדאי לשים נייר אפיה על האבן שלא תתלכלך. אופים עשר דקות עד שהפיצה מוכנה. מוציאים ומכניסים את הבאה בתור, עד שהכל מוכן.

מחכים קצת לפני שאוכלים, שהבצק יתקרר והגבינה לא תעשה כוויות. :!:

בתאבון :) :) :)
daniela_ofek
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ה', 21 פברואר, 8:56 pm

Re: פיצה פשוטה וטעימה

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 23 יולי, 7:56 am

שלום דניאלה, הרבה זמן שלא ראינו אותך כאן...
תודה על המתכון, אני אנסה אותו בהקדם (הבנות שלי מאוד אוהבות פיצה ;) ).
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: פיצה פשוטה וטעימה

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 26 יולי, 11:33 pm

דניאלה שלום,
ניסיתי את המתכון, הפיצה יצאה מצוין!
ברשותך, אני אעלה את המתכון לאתר.
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: פיצה פשוטה וטעימה

הודעהעל ידי אורנה ב ב', 14 ספטמבר, 3:00 pm

אני חושבת שחסר שמן זית במתכון שלך.

אורנה
אורנה
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ב', 14 ספטמבר, 2:30 pm

Re: פיצה פשוטה וטעימה

הודעהעל ידי אורנה ב ב', 14 ספטמבר, 3:00 pm

אני חושבת שחסר שמן זית במתכון שלך.

אורנה
אורנה
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ב', 14 ספטמבר, 2:30 pm

בצק פיצה

הודעהעל ידי MayR ב ב', 10 ינואר, 3:24 pm

מתכון קל לבצק פיצה:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1869560&r=1

יותר פשוט מזה?
בלוג האוכל שלי! כנסו לבלוג
MayR
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ב', 10 ינואר, 3:21 pm

Re: פיצה פשוטה וטעימה

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 10 ינואר, 11:22 pm

יאמי :P
תודה
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: פיצה פשוטה וטעימה

הודעהעל ידי ארי ב ב', 08 יולי, 5:23 pm

לא חייבים שמן זית בבצק פיצה. ע"פ הגירסה של השף אייל שני הנוסחה כדלהלן:

1 ק"ג קמח
750 גרם מים
11 גרם שמרים יבשים
22 גרם מלח
10 גרם סוכר

יוצא מעדן!! (לא כמו הפיצה של שלומי אבל קרוב..)
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: פיצה פשוטה וטעימה

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 10 יולי, 12:51 pm

ארי כתב:לא חייבים שמן זית בבצק פיצה. ע"פ הגירסה של השף אייל שני הנוסחה כדלהלן:

<קול צרוד> זו לא פיצה. אלה קידושין בין פרודות חיטה לבנבנות לדם העגבניות, מתחת לחופת מוצרלה הנמתחת אל עבר האינסוף </קול צרוד>

:D
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: פיצה פשוטה וטעימה

הודעהעל ידי ארי ב ד', 11 ספטמבר, 3:01 pm

חחח האמת הפיצה הראשונה עם בצק שהכנתי היתה שלך, ואישתי אומרת שהיא היתה הכי טעימה.
תגיד, כשאתה מדבר על מוצרלה, האם מדובר ביבישה מגורדת או בכדור פרוס שנשמר במים?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

הבא

חזור אל פיצה ועוד

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד