פיצה נפוליטנה משאור

מתכונים ללחמים שטוחים, מפיצה ופוקצ'ה ועד ללחמה-עג'ון

פיצה נפוליטנה משאור

הודעהעל ידי MayaW ב א', 06 ינואר, 11:49 am

תהיתי אם אפשר לנסות להחליף את השמרים פה משאור, ואיך זה יוצא? מישהו ניסה? איך זה משפיע על זמני ההתפחה?

בנוסף השאור שלי עוד לא מחזיק מעצמו אז אני עדיין מחזקת אותו בשמרים, והמתכון הזה מכיל יחסית מעט שמרים, אז תהיתי בכמה לחזק את השאור שלי? עדיין כרבע כפית?
MayaW
שוליה
 
הודעות: 7
הצטרף: ה', 20 דצמבר, 5:07 pm

Re: פיצה נפוליטנה משאור

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 08 ינואר, 4:21 pm

אין בעיה להכין את הפיצה עם שאור, מומלץ להתפיח לפחות למשך 18 שעות, אפילו 24 במז"א קר.
לא הייתי מוסיף שמרים בכלל לתפיחה כ"כ ארוכה. אם הבצק לא מצליח לתפוח - כנראה שהשאור לא באמת פעיל...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 924
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: פיצה נפוליטנה משאור

הודעהעל ידי MayaW ב ד', 09 ינואר, 6:24 am

אחרי הבדיקה שאמרת לי לעשות בדיון אחר, הצלחתי להתפיח ברמה חלקית מאוד "לחם". השמרים פעילים, אבל חלושס. הורדתי את רוב המחמצת ואאכיל את השאריות מחדש, אז אולי זה יעזור להם קצת, אבל בינתיים הם בקושי מחזיקים.

לפי הניסוי שנתת לי לעשות שלומי, ("350 גרם קמח, 250 מ"ל מים, 100 גרם מחמצת (או פחות, אם המחמצת שלך מאוד נוזלית). בלי מלח. תערבבי לבצק - לא נוזלי אבל גם לא קשה - ותניחי בקערה מכוסה ל-24 שעות. את אמורה לקבל תפיחה. אם לא - האשמה בשמרים.") הצלחתי לקבל עיסה נוזלית למדי (לא בצק, ממש עיסה. כן אציין שעשיתי עשירית מהכמות לניסוי ולקחתי בחשבון שמקסימום אחזור עליו כמה פעמים) והחלטתי בתום הזמן לאפות אותה (הוספתי קצת מלח לפני האפיה) בתבנית מאפין מסיליקון (כן אני יודעת שזה לא אידיאלי, אבל וייטנאם והתנור שלי זה טוסטר אובן, אז עובדים עם מה שיש) שהוצאתי את הלחם-בצורת-מאפין ממנה ברגע שהוא היה יציב מספיק. אפיתי בהתחלה ב-220 מעלות ואחרי בערך 10 דקות אפיתי בערך ב-190 קצת פחות מחצי שעה, עד שהצליל היה חלול.
כפי שניתן לראות בתמונה עוד יש לי הערות לשאור הזה, ואני עוד מפחדת להשתמש בו בלי שמרים בכלל. ניתן לראות בעיות תפיחה ואני לא חושבת שזה חוסר זמן בתנור (בטח לא יחסית לגודל הלחם שהכנתי). הוא היה פחות נורא מפעם קודמת (כשניסיתי לעשות לחם מחמצת לבן, שהוא הרבה פחות רטוב, ויצא לי גוש בלתי אכיל שבקושי הצלחתי לחתוך), ועל אחת כמה וכמה בבצק עם אחוזי מים נמוכים.

האם למרות הממצאים לנסות לעשות בצק פיצה רק ממחמצת לדעתך?
MayaW
שוליה
 
הודעות: 7
הצטרף: ה', 20 דצמבר, 5:07 pm

Re: פיצה נפוליטנה משאור

הודעהעל ידי MayaW ב ד', 09 ינואר, 6:40 am

התמונה
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
MayaW
שוליה
 
הודעות: 7
הצטרף: ה', 20 דצמבר, 5:07 pm

Re: פיצה נפוליטנה משאור

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 14 ינואר, 1:33 pm

פיצה רק ממחמצת - אפשרי בהחלט.

האם זה אפשרי עם המחמצת שיש לך - זו כבר שאלה אחרת...

א תשלחי לי כתובת בהודעה פרטית, אעביר לך שאור מיובש מארץ הקודש, שתוכלי להתבסס עליו.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 924
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל פיצה ועוד

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד